Zestig jaar gezellig met elkaar

SCHIJNDEL - Ger en Nettie van Herpen-Oerlemans zijn officieel op 5 augustus 1959 getrouwd. “Dat was het wettelijk huwelijk”, zegt de vijfentachtigjarige Ger. “We herdenken en vieren altijd het kerkelijk huwelijksjubileum op 19 augustus.” Dit jaar is het zestig jaar geleden dat de Schijndelse Ger in het huwelijksbootje stapte met de uit Nijnsel afkomstige Nettie. Binnenkort vieren ze dit in huiselijke kring samen met hun gezin, familie en vrienden, er worden maar liefst twee dagen voor uitgetrokken anders past het niet in hun huis.

Het stel kent elkaar van Jansen de Wit waar ze allebei werkten. “In eerste instantie had Ger verkering met een collega van mij”, vertelt de nu drieëntachtigjarige Nettie. “Samen met haar stond ik regelmatig naar hem te zwaaien door een raampje wat tussen onze afdelingen inzat.” “Ik kon destijds door de afstand niet goed beoordelen of het wel de moeite waard was”, lacht Ger. “Later kwam ik haar in Sint-Oedenrode weer tegen, mijn verkering was inmiddels uit. Ik zei tegen haar: ‘stond jij daar niet altijd mee te zwaaien naar mij bij De Sok?’ En zo is het eigenlijk begonnen, na zes jaar verkering zijn we getrouwd, bij de City-Bar.” “Het was een leuk feest”, zegt Nettie. “En van het beschikbare budget bleef nog een tientje over zelfs.”

Alico en De Vink
Nettie was het tiende kind in een gezin van dertien kinderen, op haar vijftiende overleed haar moeder en vader bedacht dat Nettie het beste maar thuis het huishouden kon gaan doen. “Zo ging dat in die tijd”, zegt ze. “Na mijn huwelijk ben ik met Ger in Schijndel gaan wonen, we wonen nog steeds in het huis wat we toen gebouwd hebben.” Ger is na Jansen de Wit via Vanderlande en De Gruyter bij Philips terecht gekomen, daar heeft hij tot zijn vijfenvijftigste gewerkt toen ging hij met de V.U.T. “Naast ons gezin en mijn werk ben ik altijd heel actief geweest in het Schijndelse verenigingsleven. Als je hier in huis Alico, korfbal en De Vink zegt dan beschrijft dat mijn leven wel ongeveer”, aldus Ger. “Ger coachte ook het korfbalteam waarin ik speelde”, vult Nettie aan.

De kinderen in en uit de buurt
Het stel heeft samen twee dochters, Ingrid en Rozanne. Ingrid woont vlakbij, ook in Schijndel. Rozanne woont sinds een aantal jaren met haar man in Oostenrijk. “Daar gaan we binnenkort naar toe op vakantie”, zegt Nettie. “Ze hebben het daar heel fijn samen maar voor ons is het wel ver weg. Gelukkig wonen haar drie volwassen zoons wel in de buurt, die zien we ook regelmatig.”

Het geheim
Op de vraag wat het geheim van zo’n lang en gelukkig huwelijk is, antwoord het paar in koor: “Het is geven en nemen en ervoor zorgen dat het gezellig blijft met elkaar.”

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl