Kinderkoor presenteert de nieuwe naam en het nieuwe logo: ToF!

SCHIJNDEL - Kom jij ook meezingen bij kinderkoor ToF! in Schijndel?

Het kinderkoor voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar o.l.v. Margré van Gestel gaat weer van start. Om zoveel mogelijk kinderen de gelegenheid te geven om mee te komen zingen zijn er dit seizoen twee repetitiemomenten. Op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur (start 30 augustus) en op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur (start 4 september). Je kiest een van de twee tijden als jouw vaste repetitiemoment, maar kun je een keer niet dan mag je op de andere dag komen. Zo mis je geen enkele repetitie. 
ToF! werkt met de methode ‘Nachtegaal’. Daar leer je noten lezen, van blad zingen, met de stemvork werken en de muziektheorie. Daarnaast zing je allerlei soorten liedjes: kinderliedjes, pop, kerkliedjes, musical. Er wordt gebruik gemaakt van een cd of pianobegeleiding of je zingt a capella. 
Optreden is af en toe in de kerk bijvoorbeeld bij doopvieringen, tijdens het communietraject en ToF! werkt mee aan twee kerstconcerten op zaterdag 21 en zondag 22 december 2019.
Je gaat ook aan de slag met een superleuke musical ‘Toffe Tommie Zorgenloos’. Een musical over een meisje wat op straat leeft en geen dak boven haar hoofd heeft en al haar zorgen aan haar zorgenpoppetje vertelt. In mei 2020 gaat ToF! al een deel van de musical opvoeren en in juni volgt de hele musical. Het kinder- en jeugdkoor Triangel uit Den Dungen en kinderkoor ToF! gaan de musical samen opvoeren. 
Het streven is dat zoveel mogelijk kinderen (ook voor ouders met een zeer smalle beurs) de gelegenheid krijgen om mee te komen zingen. De parochie St. Michael sponsort de methode en de stemvork. Verdere info kunt u krijgen bij de dirigente Margré van Gestel e-mail: info@zingendoemaarmee.nl  of telefoon: 06-31002240.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl