Eerde ging even ‘terug in de tijd’

EERDE - Bijna alle kinderen uit Eerde hebben vorige week deelgenomen aan het Kinder Vakantie Werk. De meesten zitten op de Petrus en Paulusschool maar ook wanneer je naar een andere school gaat mocht je meedoen, zolang je maar in Eerde woont. Het thema van dit jaar was ‘Oertijd’. 

Cynthia van Oorschot is vorig jaar ingestapt in het enthousiaste team van vrijwilligers. “Er werden nieuwe vrijwilligers gevraagd en dat leek me heel leuk. Ik woon zelf in Schijndel maar heb jaren in Eerde op het kinderdagverblijf gewerkt. De binding met het dorp is er dus wel, dat is ook wel een pré.”

Fijne club
Eerde kiest bewust voor de laatste week van de zomervakantie. “De meeste kinderen zijn dan terug van vakantie en zo komen ze weer een beetje in het ‘normale’ ritme”, aldus Cynthia. Het evenement duurt drie dagen, van woensdag tot en met vrijdag. Aan het begin van de week wordt opgebouwd, de vrijwilligers hoeven zodoende niet meer dan één week vrij te houden. “We hebben een ontzettend fijne club organisatieleden en vrijwilligers. Bij de organisatie stoppen nu vier mensen waardoor er ‘nog maar’ zeven krachten overblijven. Er is dus weer ruimte voor nieuwe aanwas”, lacht ze. “Om het Kinder Vakantie Werk voort te kunnen zetten is dat ook zeker nodig.” Het Kinder Vakantie Werk krijgt alle medewerking van de lokale ondernemers. “Dat is vaak de kracht van een klein dorp, iedereen wil graag zijn of haar steentje bijdragen in allerlei vormen van sponsoring.”

Zeepkistenrace en vuur maken
Naast de ‘zeepkistenrace’ op vrijdagochtend konden de kinderen meedoen met verschillende activiteiten. “We hebben een zeskamp georganiseerd. Er was een modderbad en we hebben vlotten gebouwd. Romy (8 jaar) vond het vuur maken het leukst om te doen. “We leerden hoe in de oertijd vuur gemaakt werd. Met stokken en ijzeren staven tegen elkaar wrijven. Toen het vuur brandde moesten we proberen om een touw door te branden. Ook mochten we worstjes maken en daarna bakken en opeten. De zeepkistenrace was ook superleuk, ik zat in het winnende team”, vertelt ze blij en trots.

Meedoen aan twee evenementen
De zesjarige Sebastiaan vond het springkussen wel heel leuk. “Ik ga verhuizen naar Uden dus volgend jaar kan ik hier niet meer aan meedoen.” Om alvast te wennen aan zijn nieuwe woonplaats heeft hij ook daar al meegedaan aan de kindervakantieweek. “Dat was ook leuk maar op woensdag ging ik toch liever hierheen om samen met mijn vriendjes Fedde en Luc te spelen.”

Uitslag zeepkistenrace:
Hoewel meedoen zeker belangrijker is dan winnen, is de zeepkistenrace wel een echte wedstrijd. Bij de onderbouw gingen de T-Rexen er met de eerste prijs vandoor. Gevolgd door de Mammoeten op de tweede plaats. De Harige Holbewoners werden derde en de Dolle Dino’s vierde. Bij de bovenbouw waren de Dodo’d het snelst, de Sabeltandtijgers werden tweede en de Luie Luiaards en Flintstones eindigden respectievelijk op de derde en vierde plaats.

Volgend jaar bestaat KVW Eerde vijftien jaar en is het thema ‘Glitter en Glamour in Hollywood’. Voor meer informatie of aanmelden als vrijwilliger/organisatie: kijk op www.kvw-eerde.nl

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl