Fit blijven met wandelen in de natuur

MEIERIJSTAD - Vanaf 6 september start IVN Sint-Oedenrode weer met de activiteit Biowalking. Dit is een maandelijkse groepswandeling in de natuur voor mensen uit Meierijstad met een chronische ziekte, onder begeleiding van een IVN-gids en een zorgverlener. Samen wandelen in de natuur is niet alleen goed voor de gezondheid maar vooral ook erg leuk.

Laagdrempelig spreekuur in de natuur
Al wandelend beantwoordt de zorgverlener vragen rondom voeding, beweging of medicijngebruik. “Een unieke manier om wandelend met de patiënt te praten in plaats van tegenover elkaar aan het bureau,” volgens de praktijkondersteuner. Onderweg vertelt de IVN-gids van alles over flora, fauna en landschap van het natuurgebied.

Net dat stapje meer zetten
Wat Biowalking zo bijzonder maakt is de combinatie van bewegen, buiten zijn en gezelligheid. Deelnemers bouwen conditie op, vergroten hun zelfvertrouwen en wisselen ervaringen met elkaar uit. Een deelnemer zegt het zo: “Door mee te wandelen heb ik net dat stapje meer leren zetten en het is ook erg gezellig.” Biowalking is ook bedoeld om mensen te stimuleren zelf te gaan wandelen. Dat dit lukt blijkt wel als een deelnemer vertelt: “Na mijn herseninfarct durf ik ook weer alleen te wandelen.”

Diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten
Biowalking is bedoeld voor mensen uit Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel die diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten hebben en meer willen bewegen en fit willen blijven. 
Komend najaar zijn er vier wandelingen op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur op 6 september, 4 oktober, 1 november en 6 december. Na de wandeling kunt u nog gezellig napraten onder het genot van een kop koffie/thee. De kosten bedragen 12,50 euro per persoon. Een begeleider kan ook deelnemen.

Wandelt u mee?
Voor informatie over deelname en aanmelding kunt u contact opnemen met Connie Smits via biowalking.ivnrooi@gmail.com. Meer informatie is ook op www.ivnrooi.nl te lezen.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl