Vijf tips voor een slanker lichaam

SCHIJNDEL - Goede vakantie gehad? En lekker genoten van het heerlijke zonnetje en welverdiende rust? Heeft je lijf ook een goede vakantie gehad? Tja.. Dan heb ik vijf gouden tips om je oude lichaam weer terug te krijgen.

1. Kies voor vast voedsel
Vervang je sinaasappelsap door een sinaasappel. Uit een onderzoek dat is verschenen in de Journal of Obesity blijkt dat mensen hun calorie-inname met een vijfde kunnen verminderen als ze hun sap vervangen door fruit.

2. Voel aan je buik
Sta je op het punt te bezwijken voor een vette hap of calorie- en suikerrijke chocoladereep? Grijp dan naar je vetrol of ‘love handles’. Duw je vinger er zover in tot je iets hards voelt - je buikspieren. Denk dan nog eens goed na of je werkelijk trek hebt.

3. Verdeel en heers over je lichaamsgewicht
Vul de ene helft van je bord avondeten met groenten, een kwart met vlees en de rest met rijst, aardappels of pasta. Dit is de juiste verhouding.

4. Appels en peren
Eet fruit. Een Braziliaans onderzoek wijst uit dat afslankende mannen die drie keer per dag een portie fruit nemen meer gewicht verliezen dan mannen die dat niet doen.

5. Meten is weten
Weeg jezelf elke week op een vaste tijd. Het bijhouden van je gewicht benadrukt de moeite die jezelf getroost, en laat je zien dat je niet voor niets bezig bent.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl