Wandelen met Reumabeweeggroep De Meierij

SCHIJNDEL - De vakantieperiode loopt alweer ten einde. Sommigen hebben nog iets tegoed, maar de meeste mensen gaan weer over tot de orde van de dag. Zo ook bij ‘Reumabeweeggroep De Meierij’.

Begin dit jaar is er, naast de warmwater-beweeggroepen, ook een reuma-wandelgroepje opgestart. Voorheen in de avonduren, maar vanwege vermoeidheid ’s avonds (kenmerkend bij veel reumapatiënten), mogelijke overlast van muggen in de nazomer en straks weer de vroege avonden, worden nu een aantal wandelingen op zondagóchtenden organiseren. 
Deze wandelingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk, ook voor niet-reumapatiënten, maar het tempo en de lengte is wel afgestemd op mensen met reuma. De gemiddelde afstand is 5 kilometer (maximaal is 6 kilometer), looptempo circa 4,5 kilometer per uur en de routes zijn gebaseerd op het Schijndels boekje: 'Kèùre Rontelum Skêndel'. Misschien komt u nog op Schijndelse plaatsen waar u nog nooit bent geweest. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel fijn, en kan via e-mail: l.h.t.dekkers@gmail.com  
Wilt u één of meerdere keren meegaan? Dat kan. Verzamelen is bij de ingang/parkeerplaats van zwembad De Molen Hey in Schijndel. Om 9.00 uur start de activiteit vanaf daar. Met auto’s (en/of fiets) vertekt u naar het beginpunt van een rondwandeling. De activiteit is om ongeveer 10.30-11.00 uur afgelopen.
De data van de komende wandelingen zijn: 25 augustus; 8 en 22 september; 6 en 20 oktober. De wandeltochten gaan in principe bij alle weersomstandigheden door, behalve bij extreme omstandigheden, zoals zware regen of onweer. Reumabeweeggroep hoopt u te mogen verwelkomen bij het reuma-wandelgroepje om deze zondagen met een frisse start te beginnen.

De warmwater-beweeggroepen gaan ook weer van start. Vooral na een vakantieperiode is het positieve effect van het wekelijks oefenen in warm water weer goed merkbaar. Heeft u zelf reumatische klachten en zou u ook mee willen doen? Dat kan. Op de donderdagavond, van 18.00 -19.00 uur zijn nog plaatsen vrij. U mag komen proefzwemmen om te zien of het iets voor u is. 
Meer informatie kunt u vinden op www.reumabeweeggroepdemeierij.nl  Voor vragen en/of aanmelden voor proefzwemmen kunt u tel. contact opnemen met tel. 06-46422960.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl