Wat wordt het volgende project van Winy Maas?

SCHIJNDEL - En … nog iets leuks gedaan de afgelopen weken? Ik las dat er ook in Schijndel en omgeving veel te doen was. Net als elders in Brabant. Zeskampen, touwtrekken, playbackshows, alles wordt uit de kast gehaald om de thuisblijvers te vermaken. En het wordt steeds gekker. Je kon nou ook al vrouwensjouwen in Eerde, hamburger-sjoelen in Wijbosch en kanarie-badmintonnen in Gemonde. Het meest vreemde festival vind ik persoonlijk Schijndel aan Zee. Met een beetje verstand van topografie weet je dat dit pas in het jaar 2075 het geval kan zijn, met de huidige stijging van de zeespiegel. Tegen die tijd heeft Winy Maas allang een glazen vuurtoren op de Markt gebouwd, zo mag ik hopen. En is Jan van Roessel zelf de sigaar. 
Ik ben de afgelopen maand ook naar zee gegaan. Wij zaten in een hotel op het Griekse eiland Xenos. Dat was puur genieten! Onze kamer was zo groot, bij de deur hingen verrekijkers, om vandaaruit ons bed te kunnen zien. En ook het linnengoed was gigantisch. Ik kreeg op de laatste dag mijn koffer nauwelijks nog dicht. Alles was trouwens groot in dat hotel. De ober moest op het terras bukken voor de chartervliegtuigen, en van het toetje tijdens het diner had ons hele buurtschap een week kunnen eten. De afstand tafel – buffet was trouwens navenant. Wilde je wat gaan halen, dan moest je brood meenemen voor onderweg. Op de dag dat een fikse wandeling naar het pittoreske stadje Gamma gepland stond, had mijn vrouw al blaren voordat ze er aan wilde beginnen. Allemaal dankzij die reusachtige ontbijtruimte. En oh ja, de muggen leken wel aliens. Toen ik er eentje probeerde dood te trappen, kon ik mijn schoenen meteen weggooien. Maar denk je dat we ons door dat soort kleine minpuntjes lieten kisten. Nee, we hebben enorm genoten. Volgend jaar gaan we terug. Met een grotere koffer en nieuwe schoenen. 
Eindig ik met een gewetensvraag: Hoe lang denk je dat het nog duurt voordat je kinderen door hebben dat het timmerdorp Wijbosch waar je ze ieder jaar naar toe stuurt in wezen gewoon de milieustraat is?

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl