Ben jij nieuwsgierig naar snorkelen of duiken?

SCHIJNDEL - Ben jij nieuwsgierig naar snorkelen of duiken? Dan is Duikteam Schijndel op zoek naar jou. Zowel de snorkelafdeling als de duikafdeling van DuikTeam Schijndel (DTS) houden op vrijdag 30 augustus een open dag in Zwembad de Molenhey. Snorkelen kun je tussen 18.10 uur en 19.10 uur proberen, terwijl de volwassenen/jongeren vanaf 14 jaar van 21.00 tot 22.00 uur kennis maken met het duiken en met deze bloeiende onderwatersportvereniging.

Demonstratie snorkelen en zelf het water in
Tijdens de open dag wordt er door de trainers van de snorkelaars, samen met de snorkelaars die al langer lid zijn van DTS, een demonstratie gegeven van hetgeen tijdens de snorkellessen geleerd wordt en hoe het er tijdens de lessen aan toe gaat. Belangrijk is om je zwemspullen mee te nemen als je zelf eens wilt snorkelen, want na de demonstratie mag je zelf het water in. Voor de snorkelspullen zorgt de duikvereniging. Ben je tussen de 9 en 12 jaar en heb je zin om te komen snorkelen kom naar de open dag.

Kinderen worden opgeleid voor de snorkeldiploma’s A, B, C en ten slotte ook voor D. Dan maken ze kennis met perslucht en gaan de snorkelaars met persluchtflessen onder water. De kinderen zijn dan goed voorbereid om door te stromen naar het volwassen duiken.

Dus, wie belangstelling heeft om lid te worden, of zomaar eens wil snorkelen komt op vrijdag 30 augustus naar DuikTeam Schijndel in zwembad de Molenhey te Schijndel. Je kunt je opgeven via www.duikteamschijndel.nl. Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Brenda Hanff, via snorkelen@duikteamschijndel.nl

Duiken voor volwassenen
De open dag op vrijdag 31 augustus is tevens de aftrap van het nieuwe binnenwaterseizoen voor het duiken. Iedereen vanaf de leeftijd van 14 jaar die kennis wil maken met deze verslavende hobby, kan diezelfde avond terecht vanaf 21.00 uur om een proefduik in het zwembad te maken. Tijdens de duikopleiding wordt je goed opgeleid door ervaren instructeurs. De opleiding bestaat uit binnenwater (zwembad)trainingen met daarnaast theorieavonden en vanaf april ga je buiten duiken. Het is dus een opleiding waarbij je gevarieerd wordt opgeleid. Bij DuikTeam Schijndel kun je ook doorgroeien in je brevetten en zelfs uiteindelijk opgeleid worden tot instructeur. DuikTeam Schijndel is ook bekend als een gezelschapsvereniging. Waarbij naast de trainingen op zondag wordt gedoken in verschillende meren in Nederland/België. Iedere jaar gaat een grote groep duikers duiken in Zeeland waarbij het gezin ook welkom is. Verder wordt er regelmatig een reis georganiseerd om buiten Europa te gaan duiken. 
Meer informatie is te vinden op de website www.duikteamschijndel.nl. Tevens kun je via de site je aanmelden voor de open dag.

Hartemert
Zondag 25 augustus staat de vereniging met een stand op Hartemèrt. Kom even langs en hoor en zie wat DuikTeam Schijndel allemaal te bieden heeft. Je kunt je dan ook opgeven voor de opendag.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl