De Loop naar de Pomp

SCHIJNDEL - De vijfde Loop naar de Pomp werd zaterdag gelopen onder tropische temperaturen. Op sommige plekken gaf de thermometer ruim dertig graden aan.

Ruim honderdvijfenzeventig lopers verschenen aan de start. Eerst om 17.30 uur de Kidsrun en daarna om 18.00 uur de volwassenen. Op de tien kilometer ging de eer naar Yoossef Bovissane (Brussel) en Marit Roovers (Prins Hendrik). 
Zoals ieder jaar deden weer veel Schijndelaren mee met de hardloopwedstrijd. Op de tien kilometer was Ruud van den Ekart de snelste Schijndelse man. Bij de vrouwen finishte Marlies Quik als eerste. De snelste Schijndelaren op de vijf kilometer waren Philip Niemeijer en Sanne Rongen. 

Dit jaar is een nieuwe trofee geïntroduceerd ter nagedachtenis aan Tonnie van der Aa. Hij was de drijvende kracht achter de Loop naar de Pomp. “Eigenlijk deed Tonnie nooit zoveel”, zegt voorzitter Jos van Uden. “Maar nu hij er niet meer is komen wij als organisatie tot de ontdekking dat dat toch niet helemaal waar is. Hij deed namelijk heel veel, kleine dingen die je niet meteen opmerkt.” De partner van Tonnie van der Aa, Jeanne van Dijk, reikte de trofee uit aan de winnaars op de tien kilometer. 
Voor alle uitslagen van De Loop naar de Pomp: kijk op www.uitslagen.nl 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl