Zestig jaar een gelukkig paar

SCHIJNDEL - Het echtpaar Adriaan (Ad) van Duijnhoven en Everarda (Evi) van Duijnhoven-Blommers vieren hun diamanten huwelijksjubileum. Op 28 augustus 1959 trouwden ze voor de wet en op 3 september van datzelfde jaar gaven zij elkaar het ja-woord in de kerk.

De vijfentachtigjarige Ad is geboren en getogen in Keldonk. Zijn vrouw Evi (84) is geboren in Heeswijk maar groeide eveneens op in Keldonk. “We kenden elkaar eigenlijk al heel lang”, vertelt Evi. “Maar toen we ongeveer 17-18 waren kregen we verkering. Zeven jaar later zijn we getrouwd, ’s ochtends om half tien. Het was een dubbel huwelijk, samen met een zus van Ad.” Helaas heeft het andere paar deze mijlpaal niet bereikt.

Verhuisd naar Schijndel
Evi was het oudste kind in een gezin van vier. Na de huishoudschool ging ze ‘dienen’ bij een vooraanstaande familie, zeven dagen per week met om de week een vrije zondag. “Later ben ik in Veghel op een naaiatelier van Jansen de Wit aan het werk gegaan.” Ad komt uit een groot gezin, hij was de op een na jongste van twaalf kinderen. Ook hij werkte bij Jansen de Wit en fietste dagelijks vanuit Keldonk naar Schijndel. Dat was de reden dat het stel, inmiddels met twee kinderen, in 1963 naar Schijndel verhuisde. “Later ben ik dertien jaar met heel veel plezier beheerder geweest bij Wijkgebouw de Vink.” Toen de dochters Rian en Karin wat groter waren is Evi in de thuiszorg gaan werken. “Oma woonde bij ons in zodat er altijd iemand was wanneer ze uit school kwamen. Ik heb het diploma verzorgende gehaald en deed dat werk ontzettend graag.” Ad vult aan: “Ze kwam elke dag met hele enthousiaste verhalen thuis, dat zegt genoeg.”

Leren zwemmen
Naast al dat werken was er ook tijd voor ontspanning. “In onze verkeringstijd gingen we wekelijks naar de film”, zegt Ad. “Soms zagen we wel meer dan één film per dag. En we hebben altijd graag gefietst.” “Ik schilder graag en doe al jaren aan yoga”, aldus Evi. “En ik heb leren zwemmen. Ik ben de dochter van een sluiswachter en woonde dus aan het water, het is toch vreemd dat ik niet kon zwemmen vroeger.”

Om het diamanten huwelijksjubileum te vieren gaat het stel een weekend weg in Nederland. Samen met de twee dochters en hun gezinnen. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen en een achterkleinkind.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl