Hoe moet dat met de Schijndelse 'shared space'?

SCHIJNDEL - Onze hond is afgelopen maand ingeslapen. Nou deed-ie dat al regelmatig, maar nu was het definitief. Ik heb er nog keiveel verdriet van. Sjeng, want zo heette hij, hield van quizspellen, al liet-ie dat ’s avonds bij de televisie nooit merken. De zielenroerselen van Sjeng waren sowieso moeilijk te peilen. Toen hij nog een puppy was, heb ik zelf drie maanden buiten op de honden-uitlaatplek gepoept, om het goede voorbeeld te geven, maar daar trok hij zich niets van aan. Nee, hij deed het bij voorkeur op stoepen en trapjes voor voordeuren. Volgens mij, gewoon voor de lol. Maar zeker weet ik dat niet.

Tja, wat denkt een hond precies? Als-ie naar een dirigent kijkt, denkt-ie dan: Shit, gooi weg die stok, kom op nou … gooi weg! Dakloze mensen hebben vaak een hond bij zich, en dat arme dier moet toch constant denken “nou laat m´n baas me al 12 jaar onafgebroken uit .. nou wil ik onderhand wel ´s naar huis". Maar klopt dat? Waar denkt een olifant dat wij de pinda’s mee oprapen? En een vis die na te zijn opgevist, wordt teruggegooid, heeft die zijn hele leven flashbacks van aliens die hem hebben ontvoerd?

En wat denkt opa Gans op dit moment? Wat? Ken je die ouwe gakker niet? Dacht je dat die duizenden toeristen afgelopen weekend voor Pleinpop (in het Park) naar Schijndel waren getrokken? Nee, heel Nederland kwam massaal af op opa Gans die al 26 jaar in het Veronicapark woont. Na een klacht van de buurt over geluidsoverlast, en een tegenpetitie met wel 600 handtekeningen, heeft de gemeente twee ganzenmaatjes van opa, een stel parelhoenders en poelepetaten afgevoerd. Volgens de gemeente heet zoiets “een compromis”. En nou “monitoren” ze de situatie, qua decibel. Met andere woorden; ze kijken het even aan. Ik zag een foto van opa Gans in de krant terwijl hij met grote ogen om zich heen kijkt, naar die grote lege “shared space” (sorry Wijbosch). En je ziet aan zijn strottenhoofd dat-ie nou al bijna een week lang zijn keutel inhoudt. Want 1 gak betekent inslapen. Althans dat denk ik. Maar zeker weet ik het niet.

Tot slot: Kijken giraffen op ons neer?

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl