Het Skatefest komt er weer aan

SCHIJNDEL - Zondag 8 september is het weer zover, de skaters van Schijndel verzamelen zich op de skatebaan bij Bizzi. Voor de tweede keer wordt het evenement georganiseerd door een nieuwe lichting skateboarders.

Gijs Tausch, Sven van Nistelrooij en Kane Verhoeven hebben vorig jaar het stokje overgenomen van de oude garde zoals Luuk van Zoggel en Sjoerd van de Ven. “Vorig jaar hebben we nog best veel hulp gehad van Bizzi, nu hebben we eigenlijk alles zelf gedaan”, zegt de zeventienjarige Gijs. “We kwamen er vorig jaar achter dat we eerder moesten beginnen met de voorbereidingen”, vult Sven (eveneens 17 jaar) aan. “Bijvoorbeeld: de posters en stickers laten maken, daar zijn we al een half jaar geleden mee begonnen. Juul van den Heuvel heeft hiervoor het ontwerp gemaakt. Ook heeft hij hele grote sjablonen gemaakt waarmee we het logo op de baan kunnen spuiten.”

Aan het toeval overlaten
Het Skatefest mag weer rekenen op dezelfde sponsor als vorig jaar. De eigenaar van deze winkel in skateboardbenodigdheden neemt ook de jurering van de skatewedstrijden op zich. “Misschien brengt hij nog iemand mee en anders vragen we ter plekke wel iemand om mee te jureren”, gaat Gijs verder. “We hebben wel veel vooraf geregeld maar we laten ook nog wat aan het toeval over. Een verrassing erbij is ook leuk.”

De trucs laten zien die je leuk vindt
Vaak zijn skateboardwedstrijden professioneel opgezet, zo niet in Schijndel. “We horen altijd van andere skaters dat dat juist zo leuk is hier, dat het gaat om het plezier. Iedereen kan de trucs laten zien die hij leuk vindt. Er zijn natuurlijk wel prijzen te winnen. Vorig jaar mochten we een nieuw skateboard uitreiken, wat het dit jaar is weten we nog niet. Misschien een set nieuwe wielen of iets van kleding.”

Muziek in eigen beheer
Vorig jaar stond er een dj op het Skatefest, dit keer regelen de mannen de muziek ook zelf. “We mogen gebruik maken van de apparatuur van Bizzi en we hebben zelf een playlist gemaakt, net zo makkelijk”, aldus Gijs.

Het Skatefest is op zondag 8 september op de skatebaan bij Bizzi. Inschrijven (gratis) kan vanaf 13.00 uur, daarna beginnen de wedstrijden. Toeschouwers zijn van harte welkom om te komen kijken. 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl