Arcadia brengt dahliashow

SCHIJNDEL - De tweede zondag in september is traditioneel de dag, dat tuinvereniging Arcadia haar Open Dag houdt. De bloemengroep verzorgt een kleurrijke dahliashow. Denk hierbij aan de inzendingen van de onderlinge wedstrijd bloemschikken met dahlia’s en de vazen met diverse variëteiten. En niet te vergeten de bloembedden met maar liefst 80 verschillende dahlia’s en 25 chrysantensoorten. Tevens zijn er demonstraties bloemschikken en het verwerken van dahlia’s in boeketten.

Arcadia bestaat uit twee afdelingen namelijk: de bloemengroep met als hobby de gezamenlijke teelt en gebruik van dahlia’s en chrysanten. De hoofdmoot van Arcadia zijn de volkstuinders die het grootste gedeelte van het complex bezetten. Er zijn ongeveer 100 volkstuintjes in allerlei vormen en maten waarop een grote verscheidenheid aan gewassen wordt geteeld. 
Een rondwandeling over het complex maakt duidelijk wat het tuinieren bij Arcadia betekent.
Arcadia, het idyllisch paradijselijk land waaraan de vereniging zijn naam ontleend, komt tot leven in de grote verscheidenheid van groenten, fruit, bloemen en sierplanten die te zien zijn.

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging zal de drumfanfare van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia ook acte de présance geven en rond het middaguur een klein concert verzorgen.

Tijdens de open dag is een terras ingericht waarbij ook een informatiestand over tuinieren bij Arcadia niet ontbreekt.
Dus kom langs op zondag 8 september en geniet van de bloemenpracht aan de Steeg 23 te Schijndel.
U bent van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur, de toegang is gratis. De tuinen zijn gelegen aan de Steeg 23 te Schijndel tegenover de gemeentelijke milieustraat. Kijk voor meer informatie op: www.arcadiaschijndel.nl of neem contact op met  tuinbeheerder Henri Eijkemans, tel 06-20026999 voor info over de volkstuinen, of Jan Mettler, tel 06-12574137 voor de bloemengroep.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl