Nierstichting zoekt collectanten in Schijndel en Gemonde

SCHIJNDEL - Voor de landelijke collecteweek van 15 tot en met 21 september zoekt de Nierstichting enthousiaste collectevrijwilligers in Schijndel en Gemonde. Door heel Nederland collecteren in deze week duizenden vrijwilligers met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het welzijn van nierpatiënten. En dat is hard nodig, want het leven van een nierpatiënt is geen leven, maar overleven. Daarom zet de Nierstichting zich in voor een toekomst waarin nierziekten beter te behandelen en zelfs te genezen zijn.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Patiënten zitten urenlang per week vast aan een groot apparaat in het ziekenhuis en kunnen geen kant op. Ze hebben niet de vrijheid en energie om te gaan en staan waar ze willen en leven met grote onzekerheid. Daarom strijden wij door tot we nierziekten kunnen genezen. We doen er alles aan om nierpatiënten hun vrijheid en leven terug te geven.”

Collectanten maken het verschil voor nierpatiënten
“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt collectecoördinator Wim van der Schoot. “Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met onze collectevrijwilligers. De inzet van deze vrijwilligers maakt namelijk écht het verschil.”

Aanmelden als collectant voor de Nierstichting
Aan de Nierstichting zijn inmiddels ruim 60.000 collectevrijwilligers verbonden. Toch worden nog niet alle huishoudens in Schijndel en Gemonde bereikt. Een collectant investeert gemiddeld twee uur op een beschikbare dag van zijn of haar tijd aan de collecte. Maar maakt daarmee voor nierpatiënten een wezenlijk verschil. Nierpatiënten hebben de hulp van collectevrijwilligers heel hard nodig. Loopt u twee uurtjes of meer mee in uw buurt? Meld u aan via www.nierstichting.nl/2uur. Of bel Wim van der Schoot 
06-20109952.


 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl