Het Stepfest is vooral leuk

SCHIJNDEL - In navolging van het Skatefest wordt een week later, op 15 september, het eerste Stepfest in Schijndel georganiseerd. Steppers gebruiken de baan op een heel andere manier dan skaters, vandaar dat ze graag hun eigen evenement willen.

Evenals bij het Skatefest is Bizzi betrokken bij de organisatie, zij het op de achtergrond. De organisatie ligt in handen van actieve steppers Jorn Cromsigt (14) en Stan Bouwmans (13).

“Het Stepfest is vooral leuk”, begint Jorn. “Alle steppers die willen, mogen meedoen. Ze kunnen laten zien wat voor trucs ze allemaal beheersen. Bijvoorbeeld de ‘Tailwhip’ (draaien van de step, red.) en de ‘Barspin’ (rondje maken met het stuur, red.).”

Bescherming
Deelnemers aan de wedstrijden (tot vijftien jaar) kunnen zich vanaf 13.00 uur aanmelden, daarna beginnen de wedstrijdjes. Enige voorwaarde om te mogen meedoen is dat je een helm en kniebeschermers draagt. “Tom Schouten en Sam van Doornik zitten in de jury”, gaat Jorn verder. “Zij zijn ervaren steppers van boven de vijftien. Misschien dat zij naast het jureren nog wat leuke trucs kunnen showen op die dag.”

Gesponsorde prijzen
De jongens hebben zelf sponsoren gezocht zodat er ook prijzen te winnen zijn. “We zijn naar winkels gegaan waar ze materiaal en kleding verkopen die je nodig hebt bij het steppen”, vertelt Stan. “Ze wilden graag de prijzen schenken, dat is voor hun ook weer reclame. De steppers maken kans op een set nieuwe wielen, pacs voor het grinden, bidons of kleding(bonnen).”

Het Stepfest is op zondag 15 september vanaf 13.00 uur op de skatebaan bij Bizzi, publiek is van harte welkom om te komen kijken. “Misschien dat er nog een dj komt, anders mogen we de muziek van Bizzi gebruiken”, aldus de enthousiaste organisatie.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl