Brabantse kampioenschappen op de kleindierenshow van E.S.K.V.

SCHIJNDEL - Zaterdag 9 en zondag 10 november 2019 houdt ESKV een kleindierententoonstelling in Manege de Molenheide, de Heikampen 5 te Schijndel. Gedurende deze tentoonstelling wordt ook de provinciale bondstentoonstelling 2019 gehouden en daarnaast zijn het clubkampioenschap van ESKV, de districtshow van de BKU (speciaalclub voor fokkers en liefhebbers van Brabanters, Kraaikoppen en Uilebaarden) en de districtshow van de Nederlandse Leghornclub hierin ondergebracht. U kunt dus genieten van ruim 600 prachtige dieren.

Op beide dagen is er een diversiteit aan kleindieren te zien, zoals kippen, konijnen, duiven, cavia’s, sier- en watervogels. Naast de vier 'K'-s van Schijndel: klompen, kaarsen, kousen en kunst, kunt u dit weekend ook de 5e 'K' van Schijndel bekijken, namelijk de Schijndelse Kip, 'De Schijndelaar'.

Ook is er aan de kleintjes gedacht. Zo is er de inmiddels bekende knuffelhoek waar de dieren van dichtbij bekeken, geaaid en geknuffeld kunnen worden. De dieren zijn hieraan gewend, dus er kan rustig met ze gespeeld en geknuffeld worden. Voor ouders een uitgelezen kans om leuke foto’s te maken en voor de kinderen een onvergetelijk moment.

Voor de mindervaliden wordt er op zaterdagochtend een speciaal ontvangst georganiseerd met koffie en gebak. Onze tentoonstelling is dan ook rolstoeltoegankelijk.

Dit alles vindt plaats op zaterdag 9 november van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag 10 november van 10.00 tot 16.00 uur in Manege de Molenheide, de Heikampen 5 te Schijndel.

De toegang is zoals altijd gratis.


 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl