Sprankelend 3 korenconcert in Eerde

EERDE - Zondag 27 oktober, werd een zeer afwisselend en spetterend 3-korenconcert gegeven door drie koren uit de buurt van Eerde op uitnodiging van gemengd koor Cantado.

De drie koren waren bij elkaar gekomen op deze zondag in oktober in de St. Ant. Abt-kerk in Eerde, om een concert te verzorgen voor de Eerdse muziekliefhebbers en voor elkaar natuurlijk. Koorleden houden natuurlijk enorm van koormuziek. De bezoekers kwamen goed aan hun trekken. Hoewel de drie koren erg verschillen van samenstelling, gemiddelde leeftijd en repertoire, hebben ze gemeen, dat ze een hoog niveau van muziek maken nastreven maar dat dit de gezelligheid en lol in zingen niet in de weg moet staan.

Als eerste kwam het gemengd koor La Vita uit Mariaheide op het 'podium' . La Vita wordt gedirigeerd door multi-talent Dan Loredan, die ook de muzikale leiding van het combo en het arrangeren van de muziek voor zijn rekening neemt. Het koor zag er vrolijk uit in gekleurde blouses en de muziek klonk al even uitbundig. Liederen variërend van klassiekers als: 'Let the River in', en 'Go like Elijah' naar nieuwe muziek als 'Radar Love', 'Perfect' en de meezing-afsluiter 'Leef'. 

Het tweede koor komt uit Lieshout. Gekleed in wit met rood brachten zij een zeer afwisselend lijstje liederen ten gehore. Het vrolijke 'Have a nice day' vergezeld van bijpassende gebaren was een verrassend begin. Verder ging het van 'Hallelujah', via een paar Afrikaanse swingende liedjes naar de inmiddels klassieke meezinger 'Brabant'. 

Het laatste koor, Cantado dat de middag georganiseerd had sloot af met een verzameling liederen variërend van 'Cent mille chansons' uit Frankrijk, via Mary Poppins klassiekers en Zweedse filmmuziek uit 'like in heaven' en de tango 'La Comparsita' naar Nederlandse liederen als: 'pastorale' en 'mag ik dan bij jou'. Een klein muziekaal reisje door Europa in een notendop. Allemaal gezongen met Eerds plezier in muziek. 
Het publiek, dat zichtbaar genoten had en ook regelmatig was verrast door bijzondere vondsten en muzikale hoogstandjes, werd na afloop nog getrakteerd op een kopje koffie met cake. Zo kon er nog gezellig worden nagepraat in de kerk. De koren konden hun ervaringen uitwisselen en tips en trics delen. 
Cantado, die het concert heeft geregeld kan tevreden zijn. De middag was een succes en een genot voor het oor en vraagt om een herhaling.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl