Even voorstellen: de nieuwe voorzitter van de harmonie

SCHIJNDEL - Koninklijke Harmonie Sint Cecilia heeft sinds kort een nieuwe voorzitter. Harry Kemps, geboren en getogen Schijndelaar, heeft volmondig ‘ja’ gezegd op de vraag die hem vanuit de vereniging werd gesteld. Kemps draagt Schijndel, en daarmee de harmonie, een warm hart toe. Hij hoopt wat meer tijd te krijgen en is klaar voor deze nieuwe uitdaging.

“Schijndel is een actief dorp waar enorm veel georganiseerd wordt”, begint de nieuwbakken voorzitter. “Ik kende de harmonie al goed, ik zit al ongeveer twaalf jaar in de stichting. Daar hield ik me alleen bezig met bestuurlijke taken, nu als voorzitter bevind ik me meer tussen de leden. Zestig procent van de leden kende ik zelfs al bij naam en het voelde als een warm bad waar ik instapte als nieuwe voorzitter. De affiniteit die ik altijd al gevoeld heb met deze vereniging maakt dat het voor mij een positieve uitdaging is.”

Verjonging
Kemps was en is reeds vele jaren bestuurslid/voorzitter van diverse clubs en verenigingen in Schijndel en in de regio; veelal gerelateerd aan muziek. “Zelf heb ik vele carnavalsliedjes geschreven en gezongen, dus muziek ligt me wel. Daarom kan ik ook beter voorzitter van een harmonie zijn dan van een sportvereniging. Om samen met de vereniging activiteiten te organiseren lijkt me heel leuk. Het oprichtingsjaar van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia is 1855, volgend jaar bestaan we 165 jaar. Door de jaren heen heeft de vereniging een flinke verjonging doorgemaakt, kijk bijvoorbeeld naar zo’n optreden op Paaspop, daarmee bereik je zeker een jonger publiek. Die verjonging is ook nodig, daar werkt de club hard aan. Momenteel telt de vereniging 144 leden, waarvan zeventig in het harmonieorkest spelen en 48 in de drumfanfare. De rest speelt slagwerk of zit in het jeugdorkest.”

Evenementen van een hoog niveau
“Muziek verbindt en verbroedert, het is het hart van het dorp”, gaat hij verder. “Een Sinterklaasintocht of Koningsdag zonder muziek van de harmonie of drumfanfare kán gewoon niet. Het Promconcert, de Taptoe, Concert Carnavalesk en onlangs nog het Bevrijdingsconcert mogen met recht evenementen van een behoorlijk niveau genoemd worden. Ik zie de harmonie als een sociale club mensen die lief en leed met elkaar delen. Ze steken stuk voor stuk veel vrije tijd in hun hobby, ik ben blij dat ik daarbij mag horen en hun voorzitter mag zijn.”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl