Dier en Plezier, vuurwerkverbod: stem mee

SCHIJNDEL - Het voorstel is om een vuurwerkvrijezone in te voeren rondom en in alle dierenparken in Meijerijstad. Om dit door te kunnen voeren, hebben wij uw hulp nodig! Eerst even wat redenen waarom u uw handtekening zou moeten zetten.

Ten eerste gaat het hier om kwetsbare dieren, die bang kunnen worden van de harde knallen. Ook kunnen de dieren per ongeluk het afval van het vuurwerk binnenkrijgen, omdat lang niet iedereen zijn afval opruimt. Het is beter deze dieren te beschermen door in deze gebieden een vuurwerkvrijezone in te stellen.

Ten tweede spelen veel jonge kinderen, maar ook volwassenen die daar met de hond wandelen, in het gebied rondom de dierenparken. Moeten wij er dan voor zorgen dat dit niet meer veilig kan? Nee, dat moeten we zeker niet. Het is toch een schande dat men rondom nieuwjaar niet eens meer s ’avonds de hond kan uitlaten, omdat er allerlei vuurwerk afgestoken wordt en op de grond ligt? (Nee, je laat de hond niet om twaalf uur s ’nachts uit, maar het eerste vuurwerk komt al overdag. Bovendien is het erg onvoorspelbaar waar en wanneer precies het vuurwerk komt, want het komt echt niet alleen tijdens oud en nieuw). De meeste honden zijn ook nog eens bang voor de knallen, en anderen eten alles op wat zij vinden. We willen toch niet dat er honden gaan sterven doordat wij zo nodig daar vuurwerk moeten afsteken? 

Ten derde zijn er genoeg andere, veilige plekken om uw vuurwerk af te steken. Dit is niet nodig om in de dierenparken te doen, gezien bovenstaande redenen.

De gemeente steunt ons hierbij en kan ons van borden en informatie voorzien. Dus steun de Stichting Dier, Mens en Natuur en ga naar de vrijwilligers bij de dierenparken en breng uw stem uit. Dagelijks zijn er mensen aanwezig. Hoe meer stemmen, hoe sneller we het vuurwerkverbod kunnen laten invoeren.

Alvast bedankt.
Geschreven door Lotte Rijken 15 jaar

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl