Oproep foto's boerderijen en hun bewoners

SCHIJNDEL - De heemkundekring Schijndel is samen met de Stichting De Brabantse Boerderij bezig met een cultuurhistorisch – en genealogisch onderzoek van boerderijen in Schijndel met als uiteindelijk doel om hiervan een prachtig geïllustreerd boek te maken waarin de geschiedenis van de boerderijen en hun bewoners wordt vastgelegd.

Om een dergelijk boek te kunnen maken hebben ze informatie nodig en met name gaat het dan om foto’s van de boerderijen en hun vroegere bewoners. Daarvoor zijn ze al bij de huidige bewoners geweest maar ze willen ook graag in contact komen met bewoners van vroeger want vaak hebben zij nog waardevolle foto’s van de boerderij en van het gezin en familie. Maar misschien hebben buren of familieleden ook wel foto’s die interessant zijn. Zo proberen ze de geschiedenis compleet te kunnen maken. 
Ondanks de inspanningen hebben ze te weinig foto’s kunnen krijgen. Daarom doet de werkgroep nogmaals een oproep om hen te helpen met het vinden van fotomateriaal over de boerderijen op de volgende adressen:

Kapeleind 8 - Borne 46 - Borne 50 - Nonnenbos 6 - Lieseindsestraat 4 - Lieseindsedijk 4 - Hopstraat 7 - Hopstraat 9 - Hopstraat 13 - Schrijvershoef 10 - Schrijvershoef 12 - Boxtelseweg 33 - Past. van Vroonhovenstraat 10 - Past. van Vroonhovenstraat 12 - Putsteeg 99 - Houterdsedijk 20 - Houterdsedijk 21 - Houterdsedijk 31 - Schrijvershoef 10 - Schrijvershoef 12 - Schootsestraat 46 - 
Gemondseweg 51 - Elde 3 - Oetelaarseweg 45 - Dinthersedijk 12 - Heuvelstraat 7 - Heuvelstraat 15 - Boschweg 196 - Achterste Hermalen 3 - Oetelaarsestraat 2.

Als u de heemkundekring kunt helpen aan foto’s, komen ze graag bij u langs om te bekijken of ze kunnen worden gebruikt. 
De originele foto’s worden gescand en blijven dus in bezit van degene van wie ze zijn. Er worden afspraken gemaakt over het gebruik van de foto’s.

Als u bij dit project wilt helpen, dan kunt u contact opnemen met Jan Aalders, secretaris van de heemkundekring Schijndel. Telefoon: 073-5474566 of 06-23103883. U kunt ook een mail sturen naar jwaalders@kpnmail.nl 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl