Dorpstafel Gemonde

GEMONDE - Dorpstafel Gemonde heeft naast de vaste Dorpstafelochtend in ’t Schufke elke woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur, in januari de volgende extra activiteiten op het programma staan:

Woensdag 15 januari 2020 11.00 tot 12.00 uur: Veiligheid in en om het huis
Henk Koedijk, vrijwilliger bij de ANBO (ouderenbond, vereniging en belangenorganisatie voor ouderen in Nederland), komt een presentatie geven in het kader van de actie van de ANBO ‘Veiligheid in en om het huis’. Hij adviseert over hoe je de veiligheid in en om je woning kunt verbeteren. Onderwerpen die onder meer aan de orde komen zijn: digitale oplichting, babbeltrucs, overvallen en veilig over straat.

Woensdag 29 januari 2020 10.00 tot 12.00 uur: Repair Café
Wat heb je nog in je garage en kasten liggen aan spullen die eigenlijk gerepareerd zouden moeten worden? Neem ze mee naar het Repair Café in Gemonde! Het Repair Café is er voor iedereen uit Gemonde en omstreken.
Christine, de ervaren naaister van het Repair Café, zit klaar voor alle voorkomende verstelwerkzaamheden en het inkorten van kleding. Je bent van harte welkom voor reparaties aan stekkers, snoeren, elektrisch gereedschap, verlichting en klein huishoudelijke apparaten. Verder zal een algemeen reparateur (vooral voor het fijnere werk zoals sieraden maar geen klokken of horloges) aanwezig zijn om te proberen je spullen een tweede leven te geven. Zij repareren de kapotte items gratis, op vrijwillige basis en op volgorde van binnenkomst. Eventueel benodigde materialen betaal je zelf. Tijdens het wachten krijg je een lekker kopje koffie of thee aan de Dorpstafel en kan je gezellig een praatje maken met dorpsgenoten of meekijken bij de reparaties. Een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van dit initiatief wordt op prijs gesteld. Algemeen doel van het Repair Café is bijdragen aan een duurzame samenleving door het verkleinen van de afvalberg en het helpen van dorpsgenoten.

Locatie: ’t Schufke, achter zaal De Schuif, Dorpstraat 30, Gemonde. Gratis toegang, iedereen is welkom. Voor meer informatie: kijk op www.onzedorpstafel.nl 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl