Diamant voor Martien en Sjaan Putmans

SCHIJNDEL - Ze vieren op 13 februari hun diamanten huwelijksfeest, Martien en Sjaan Putmans-Kerkhof. Het jubileum wordt binnenkort gevierd met hun kinderen klein- en achterkleinkinderen, familie en vrienden.

Het paar heeft elkaar ontmoet bij Paashuis Dancing in Gemonde. Martien (83) woonde in Oirschot en onderweg vanuit Den Bosch, waar hij gelegerd was als dienstplichtige, belandde hij bij de danstent. “En daar zag hij mij”, zegt Sjaan (80). “Ik wilde er in eerste instantie niks mee want ik was pas vijftien.” Sjaan is een echte Schijndelse, ze groeide op als vierde in een gezin met zeven kinderen aan de Vossenberg. “Mijn moeder overleed toen ik elf was, later is mijn vader hertrouwd en we kregen er met onze tweede moeder ook zes broertjes en zusjes bij. Samen kregen ze nog een kind wat betekende dat we met veertien kinderen onder de zestien waren.”

Bruiloft
“Dan waren wij bij ons thuis maar met een klein clubje”, lacht Martien. Hij is de oudste van vijf. De bruiloft werd zoals gebruikelijk in die tijd thuis op stal gevierd. “Personeel hadden we niet nodig, we waren zelf met genoeg volk”, aldus Sjaan. Martien heeft jarenlang in ploegen gewerkt, eerst bij de steenfabriek aan de Molenheide en later bij Vlisco in Helmond, Philips en als laatste bij de Mars. “Dat was niet altijd leuk, die ploegen maar het verdiende wel goed”, zegt hij. Sjaan werkte altijd bij mensen thuis in het huishouden.

Hobby’s
Samen maken ze nog regelmatig een tochtje op de elektrische fiets. “Die hebben we pas sinds een jaar of zes”, zegt Sjaan. “Voorheen fietsten we zonder accu evenveel kilometers.” Ook houden ze van kaarten: Amerikaans Jokeren. “Rikken kunnen we ook wel maar dat ‘nakaarten’ vinden we maar niks, dat je het dan verkeerd hebt gedaan”, grapt Sjaan.

Rijkdom
Het stel is gezegend met een zoon Cor en dochter Wilma. Ze hebben vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. “Dat is echt een rijkdom”, aldus Sjaan. “Ze zijn allemaal goed gezond en hebben een goede baan. En die vijf kleintjes die zijn hier heer en meester.”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl