Met zijn allen zegels sparen voor het goede doel

SCHIJNDEL - De teller stond afgelopen donderdag op 115 boodschappenpakketten voor Voedselhulp Schijndel. Het aantal is daarna nog opgelopen tot 125. Een aantal waarvan Bianca van Veghel en haar moeder Marga niet eens hadden durven dromen toen ze de actie bedachten met Kerstmis. 

Ter nagedachtenis aan haar tante heeft Bianca van Veghel via Facebook klanten van Plus Eijkemans gevraagd om mee te sparen voor de boodschappenpakketten. “Tante Maria is in juni 2018 overleden. Van haar hebben wij geleerd dat het goed is om iets voor een ander te doen. Zelf was zij altijd en overal actief als vrijwilliger. Twee jaar geleden hebben mijn moeder en ik ook al boodschappenpakketten verzameld voor Voedselhulp Schijndel. We hebben er toen acht bij elkaar gespaard, dat vonden we al heel wat. Met het dubbele aantal waren we al heel tevreden geweest.”

Het zit in de genen
Maria van Hemmen-van Veghel was heel belangrijk in de familie. “Zij inspireerde iedereen om vrijwilliger te worden” gaat ze verder. “Als ik naar mezelf kijk dan heb ik goed naar haar geluisterd, ik zit in het bestuur van Turondo, ben vrijwilliger bij het Jeugd Vakantie Werk, ik collecteer voor de Brandwondenstichting en ben lid van de Ouderraad.”

Groot succes
Met kerst zaten Bianca en haar familie bij elkaar en haalden ze herinneringen op aan hun lievelingstante. “We hadden het erover hoe leuk dat was geweest met die actie voor Voedselhulp Schijndel. En dat tante Maria trots zou zijn wanneer we weer zoiets zouden opzetten. Het idee werd geopperd op de familieapp en vervolgens gepost op Facebook. Toen is het balletje gaan rollen, binnen de kortste keren waren we de acht pakketten van twee jaar geleden al gepasseerd. Maar wat er daarna gebeurde overtrof al onze verwachtingen. Van alle kanten kregen we zegels, al dan niet anoniem. De kassières van de Plus hadden een bakje neergezet om zegels te verzamelen, dat alleen al was een groot succes, het bakje heeft ruim dertig pakketten opgeleverd.”

Trots op de Schijndelse gemeenschap
Donderdag 6 februari was het dan zover. Vrijwilligers van Voedselhulp Schijndel kwamen met het busje van de Vincentiusvereniging naar Plus Eijkemans om de pakketten te vervoeren. Manon van Dinther van Voedselhulp Schijndel: “Dit komt zeker goed terecht. Naast de mensen die bekend zijn bij de Voedselhulp, zijn er ook een aantal die daar net niet voor in aanmerking komen, maar het wel goed kunnen gebruiken. Ik ben trots op de Schijndelse gemeenschap, dat we samen met elkaar tot dit resultaat zijn gekomen, geweldig.”

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl