Schorsbos Got Talent goed ontvangen

SCHIJNDEL - Schijndel is een carnavals evenement rijker. Zondag 9 februari werd de eerste editie van Schorsbos Got Talent georganiseerd bij HeerenMeester. In combinatie met de receptie van Jeugdprins Robin, adjudant Nils, burgemeester Thommie en hun gevolg was de middag gevuld met zang, dans en andere optredens van jong Schorsbos en omstreken.

Schorsbos Got Talent is de opvolger van het voormalige Kinderliekusfist wat in 2018 voor het laatste werd georganiseerd. Mariëlle van Gerwen van de commissie Schorsbos Got Talent: “Het animo hiervoor liep terug en we hebben de koppen bij elkaar gestoken om voor de jeugd iets nieuws te bedenken. In tegenstelling tot het Kinderliekusfist is Schorsbos Got Talent wat laagdrempeliger. Kinderen kunnen individueel, met een klein groepje of juist met een grote groep deelnemen. Ze mogen zingen, playbacken, dansen, goochelen en wat nog meer leuk is om op een podium te laten zien.”

Volgend jaar weer
In het begin kwamen de aanmelding nog niet echt op gang maar met uiteindelijk vijf deelnemers is de commissie heel tevreden. “Het moet nog een beetje bekendheid krijgen maar we hebben al een (nieuwe) aanmelding binnen voor volgend jaar”, gaat ze verder. “Het evenement krijgt sowieso een vervolg, met hopelijk nog wat meer deelnemers.”

De winnaar
De jury bestond zondagmiddag uit Prins Carlo d’n Urste, Jeugdprins Robin en Hofdame Miranda. “Zij beoordelen op carnavalesk, act/presentatie, originaliteit en of men moeite heeft gedaan voor de act’, vervolgt Mariëlle. Na serieus beraad van de jury is Auke van Drunen met haar ‘slime challenge’ als winnaar uit de bus gekomen, zij won hiermee een Ipad. Tweede werd de 1+1=11 show, goed voor 100 euro. De derde prijs was voor Lisa, Loes en Bente, zij kregen 75 euro. Alle deelnemers kregen een medaille.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl