Probeer het positieve te zien

SCHIJNDEL - Wat een negativiteit lees ik overal waar ik niets mee kan. Je voelt de paniek en stress, en gaat mee met de massahysterie. Daar ben ik denk ik te nuchter voor. Ik ga nog elke dag met veel plezier naar mijn werk bij Dichterbij. We zijn blij te mogen verzorgen met veel liefde en plezier en humor, en houden uiteraard de afstand in de gaten, maar voor onze doelgroep is dat erg zwaar om vol te houden, dus knuffelen we met mate. 

En zetten meer stappen, werken harder en meer uren dan normaal. Maar dit beïnvloed mijn humeur niet. Zeker ben ik moe na mijn dienst maar ik neem dat op de koop toe. Ik vind het fijn om alles goed te kunnen regelen zodat ook mijn collega’s fijn kunnen werken. Zeer zeker, we doen het maar. Ik een team wat niet klaagt maar draagt. Krijgen waardering van onze manager.
Maar het belangrijkste in deze tijd is het zorgen voor de cliënten met humor en lol, aanpassen wat in nog wel kan en vooral dat ze de juiste begeleiding krijgen, ik werk met cliënten met een beperking.
De familie en vrienden komen langs om te zwaaien en soms met het raam open even kletsen. En via WhatssApp beeldbellen, de tranen lopen van beide kanten over de wangen, maar wat zijn ze blij om elkaar even te zien en te spreken, dat maakt een dag weer goed en kunnen we weer verder met de dagelijkse dingen. Ik ben dankbaar dat ik mag werken en er kan zijn voor hen.
De moraal is: wees blij dat we dit kunnen doen voor anderen, klagen helpt niet, daar heb je alleen maar jezelf mee. Angst is een slechte raadgever. Ook dit gaat weer voorbij. Laten we het omdraaien van angst naar trots. Trots op het feit dat we er kunnen staan met elkaar. Mooie dagen komen altijd terug.

Monic van der Heijden

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl