Gemeente Meierijstad steunt verbindingsproject: Hart van Wijbosch

WIJBOSCH - Enkele weken geleden schreven we over de oproep van Petra Nuijten, eigenaresse van creatief atelier Studio Hooi. Vanuit haar Studio riep ze inwoners van Wijbosch op om samen hartjes van keramiek te maken en zo één groot verbindingskunstwerk te creëren in Coronatijd: Hart van Wijbosch.

Inmiddels zijn er vier weken verstreken en zijn er boven verwachting veel hartjes gemaakt. Petra vertelt: “Aanvankelijk wist ik niet hoe de mensen zouden reageren. Ik hoopte via de school-app op zo’n 50 hartjes maar het zijn er op dit moment al 150! Ieder hart heeft zijn eigen mooie tekening of boodschap, het is zo mooi om te zien hoe betrokken iedereen is in deze crisistijd”.

Het idee om één kunstwerk te maken is veranderd. Er worden nu minstens tien panelen gemaakt met hartjes erop, die op verschillende plekken in Wijbosch komen te staan. Zo kan iedereen deze zomer een veilige wandeling maken langs de hartjes en zich gesteund voelen door alle mooie boodschappen. 
Om deze panelen te realiseren heeft Gemeente Meierijstad toegezegd de materiaalkosten te subsidiëren vanuit het leefbaarheidbudget, een budget waar iedere burger met een initiatief dat de buurt met elkaar verbindt of verbetert aanspraak op kan maken. Voor Petra is dat een enorme steun: “Gezien het aantal hartjes gaan er aardig wat vrijwillige uren in zitten, dat de materialen nu gesubsidiëerd worden door de gemeente is een grote eer.”
Mee doen met het kunstwerk kan nog steeds. Meer info is te vinden op: www.hartvanwijbosch.nl 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl