Skèndels koken: kick off met Plus Eijkemans en De Nachtegaal

SCHIJNDEL - ‘Wat Herman den Blijker doet op tv, kunnen wij in Schijndel toch ook. Gewoon met lokale ondernemers.’ Zo ongeveer ging het gesprek aan tafel bij DeMooiSchijndelKrant toen Harold van Veghel daar aan de koffie zat. In een tijd waarin iedereen veel thuis is geeft lekker eten een welkome afleiding. En voorafgaand aan het eten de maaltijd zelf bereiden. Schijndelaren worden uitgenodigd om deel te nemen aan ‘Skèndels koken’.

Harold van Veghel (van Eventonizer) wilde al langer een samenwerking aangaan met Toon Wouters (werkeninoostenrijk.nl). “Wij hebben ons kantoor allebei in zakencentrum De Bank en zijn dus zo goed als buren”, zegt van Veghel. “En ik was eigenlijk meteen enthousiast”, vult Wouters aan. “Zo is Skèndels koken ontstaan.”

Lekker en gezond koken 
“We hebben twee opties bedacht”, gaat hij verder. “Het eerste idee is samen met Wim Eijkemans tot stand gekomen. Vanaf 20 mei zijn bij Plus Eijkemans complete levensmiddelenpakketten te koop waarin alle ingrediënten zitten die je nodig hebt om een gezonde, verse, gemakkelijke en vooral lekkere maaltijd te bereiden. Bij het pakket zit een flyer met beschrijving en een link naar een filmpje op YouTube waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je deze maaltijd bereidt. Dat kan dus op ieder gewenst moment, wanneer het jou schikt. De aanleiding hiertoe is dat mensen snel geneigd zijn om naar een ‘pakje of potje’ te grijpen terwijl een gerecht zelf maken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En het is gegarandeerd veel lekkerder en gezonder wanneer je het zelf maakt.” De eerste box die wordt aangeboden bevat ingrediënten voor een een vegetarische groentequiche en een groenterisotto.

De chef geeft uitleg en jij kookt
Het tweede idee gaat nog wat verder. Hierbij worden Schijndelse restaurants betrokken. Van Veghel: “Het restaurant bedenkt een menu, mensen kunnen daarop inschrijven en de ingrediënten op de afgesproken tijd ophalen bij het desbetreffende restaurant. Het eerste restaurant wat hieraan meedoet is Restaurant-Zaal De Nachtegaal. Zaterdag 30 mei gaat chefkok Arwin van Kaathoven een culinaire maaltijd bereiden welke te volgen is via een live-stream. Op het menu van de Nachtegaal staat 'Tamme eendenborstfilet met Brabantse Asperges'. Dit pakket kost 18,50 euro per persoon en is te bestellen vanaf twee personen. De chef kookt en geeft daarbij uitleg en tips aan de thuiskoks. Zo heeft hij interactie met hen en kunnen zij vragen stellen of overleggen gedurende de kookworkshop. Omdat men thuis (meestal) niet beschikt over een professionele keuken met bijvoorbeeld stoomoven, werkt de chef ook vanuit een ‘gewone’ keuken.”

In the picture blijven
Vooralsnog wordt, tijdens de Coronacrisis, Skèndels koken eens in de twee/drie weken georganiseerd. “Voor nu is het voor restaurants belangrijk om in the picture te blijven. Maar wie weet, is het een blijvertje”, aldus Wouters. “De eerste uitzending is een pilot om te kijken of het aanslaat. Is het een succes dan gaan we het ook uitrollen naar de andere restaurants in Schijndel. En wat ook echt Schijndels is, voor de pilot werkt iedereen pro-deo mee.”

Aanmelden
Wil je ook mee ‘Skèndels koken’ met Arwin van Kaathoven? 
Inschrijven kan tot 27 mei via e-mail: info@denachtegaal.com of telefonisch: 073-5492488.
Haal je kookpakket op bij de Nachtegaal op zaterdag 30 mei, hierbij zit dan ook de link waarmee je om 18.00 uur kunt inloggen op de live feed.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl