Welzijn De Meierij verrast haar vrijwilligers

MEIERIJSTAD - Als blijk van waardering en ondersteuning deelt Welzijn De Meierij, dankzij HOBIJ Pioneers at Work uit Veghel, pakketjes uit aan haar vrijwilligers. Op die manier is er weer persoonlijk contact na een lange tijd. Rooienaar Daan van der Meijden is een van die vrijwilligers die een gevuld koelboxje ontvangt.

“Door de crisis heeft HOBIJ een groot aantal flexkrachten zien vertrekken. Vandaar dat een flink aantal welkomstgeschenken voor deze medewerkers zijn overgebleven. HOBIJ heeft ervoor gekozen om in overleg met Welzijn De Meierij de kleine koelboxjes met versnaperingen aan de vrijwilligers te schenken”, vertelt Trix Cloosterman, directeur van Welzijn De Meierij. 
De welzijnsinstantie heeft gemiddeld 450 vrijwilligers in Sint-Oedenrode en Schijndel. Ze ondersteunen activiteiten en dienstverleningen zoals de klussendienst, vervoer op maat, sociale alarmering en thuis voorlezen aan kinderen. “Door de crisis is een groot deel van de groepsactiviteiten stil komen te liggen. Met inzet van sociaal werkers en vrijwilligers van Welzijn De Meierij zijn verschillende alternatieve activiteiten gestart, zoals belacties voor mantelzorgers, ouderen, mensen met vragen over financiën, boodschappendiensten enzovoort. Daarnaast is een aantal vrijwilligers helaas ook persoonlijk getroffen door de coronacrisis. Het is heel fijn dat Welzijn De Meierij met de maatschappelijke inzet van HOBIJ haar vrijwilligers op deze manier een hart onder de riem kan steken”, aldus Cloosterman.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl