Het VinCentje blijft gesloten tot 19 augustus

SCHIJNDEL - De kringloopwinkel van de Schijndelse Vincentiusvereniging (het VinCentje) is sinds maart gesloten. De afgelopen weken is intern druk overlegd over de mogelijkheden om de winkel weer te gaan openen. Helaas zijn ze tot de conclusie moeten komen dat een heropening van het VinCentje op korte termijn nog niet mogelijk is.

Dat heeft er mee te maken dat de vrijwilligers die in de winkel werken voor een groot deel behoren tot de risicogroep voor het coronavirus. Het lukt voorlopig niet om de winkel coronaproof in te delen en tegelijkertijd voor een veilige werkomgeving voor de vrijwilligers te zorgen. 

Geen inname goederen
De komende tijd gaan het VinCentje werken aan een herinrichting van de winkel waarbij ze er van uitgaan dat ze na de zomervakantie (half augustus) weer open gaan. Dit houdt wel in dat voorlopig ook de inname van goederen stopt. Het VinCentje beschikt nu eenmaal niet over voldoende ruimte om goederen op te slaan. Aan u het vriendelijke verzoek om voorlopig geen spullen buiten voor het hek neer te zetten. Via de media en de eigen facebook-pagina wordt bekend gemaakt vanaf wanneer er weer goederen aangeleverd kunnen worden.

De Voedselhulp en de Bijzondere Zorg gaan wel gewoon door
Dat de winkel voorlopig nog gesloten is wil gelukkig niet zeggen dat de belangrijkste taak, ‘zorg voor kwetsbare mensen’ zoals het verstrekken van voedselhulp en het verlenen van bijzondere zorg, niet kan worden doorgezet. Net zoals in de afgelopen periode gaat de Voedselhulp gewoon door met het wekelijks verstrekken van voedselpakketten. 
Voor vragen over de VincentiusVereniging, de Voedselhulp en de bijzondere zorg kunt u terecht bij secretaris@vincentiusschijndel.nl. Meer informatie: kijk op www.vincentiusschijndel.nl.

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl