Eerste test fietsvrije weekmarkt verloopt goed

SCHIJNDEL - Een fietsvrije zone in het centrum zal de veiligheid van marktbezoekers en winkelpubliek bevorderen. Dat is het doel van de samenwerking van marktondernemers en het Schijndelse citymanagement.

“Bezoekers die vaak onbewust over de markt fietsen, dan wel hun fiets daar parkeren, zorgen soms voor gevaarlijke situaties of belemmeren de doorgang voor mindervaliden en gezinnen met kinderwagen”, zo vertelt citymanager Harrie van Herpen desgevraagd aan deze krant.

Met fietshangers en flyers is afgelopen zaterdag tijdens de Schijndelse weekmarkt een eerste proef gedaan om een fietsvrije zone te creëren. Bovendien zette een komiek in de rol van ‘Peter van de Anderhalve Meter’ deze test op ludieke wijze kracht bij met behulp van rolmaat en megafoon. Komende zaterdag worden er tijdens de weekmarkt geparkeerde fietsen opnieuw groen, dan wel rood gelabeld als deze respectievelijk goed of fout staan. Dat betekent dat het op dat moment niet wenselijk is de fiets te stallen voor winkels, horecagelegenheden en marktkramen. Achter de Sint Servatiuskerk, naast Bakker Bart of voor het reisbureau aan de Hoofdstraat 154 is er voldoende gelegenheid en kan men vervolgens te voet de markt bezoeken. 
Van Herpen is zeker tevreden over deze eerste test. “Hoewel er door sommige mensen enige kritiek is geleverd, zijn deze na uitleg er meestal van overtuigd dat het de veiligheid van iedereen ten goede komt.” De gastvrijheid voor het winkelde publiek staat hoog in het vaandel en daarom zijn er voorlopig geen andere maatregelen te verwachten. “Zaterdag zal er nogmaals geflyerd worden en zijn er tijdens de eerste drie weekmarkten van juli boa’s van Meierijstad aanwezig. Deze gaan echter niet bekeuren, maar hooguit corrigeren.” Van Herpen benadrukt: “Het is absoluut niet de bedoeling onze klanten weg te jagen, we willen de mensen er alleen bewust van maken dat ook in het centrum van Schijndel de veiligheid voorop staat. Dat geldt zeker voor de drukte tijdens de weekmarkt.”

Check onze Facebookpagina voor een sfeervideo en het gesprek met citymanager Harrie van Herpen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl