Waar zet jij je fiets tijdens de weekmarkt?

SCHIJNDEL - “Ik moest een astronautisch bedrag neertellen.” “Wat is dat voor valse inseminatie!?” “Daar imiteer ik me mateloos aan.” Zo, dat was mijn vangst van deze week. Niet onverdienstelijk, maar er zijn weken waarin ik minimaal tien foute zinsconstructies en verwrongen gezegdes kan optekenen. Wat mensen er niet allemaal aan misbaksels uitflappen …! Waar ik echt van baal zijn die lullige standaardzinnetjes. Als ik nog één keer van iemand hoor “ja, dat is echt mijn ding” dan geef ik hem meteen een dreun met de toevoeging “ja, en dit was mijn DOING”! En op de vraag “maakt deze blouse mij niet te dik” antwoord ik vanaf nu standaard met “nee, dat hebben de hamburgers en de pizza’s gedaan”. Sorry, ik weet dat het onredelijk is om me hier druk over te maken. In een rouwstoet steek je ook niet je middelvinger uit naar al die bumperklevers.

Oeps, zo ben ik ongemerkt aangekomen bij mijn grootste ergernis, namelijk het wachten in het verkeer. Van de week stond ik nog achter zo’n Fiat Cholesterol. Hij bleef langer voor een verkeerslicht hangen dan een scheet in een duikerspak en tufte vervolgens als een ketting rokende slak door rood. Gruwelijk! Weet je nog, die eerste week van de Coronacrisis. Het leek wel een week lang autoloze zondag! Maar dat is inmiddels voorbij. Afgelopen maandagmiddag reed ik bij Rooi achterop een file waar ik pas drie dagen later uit kwam. Het is dat een dementerende piloot uit Canada ’s nachts wat voedsel af gooide, anders hadden we het niet overleefd! En het ergste, de file kwam niet eens op de radio. We werden als verkeersslachtoffers dus niet eens erkend!? Als mijn benzine niet op was geweest, was ik daarna van pure nijd met mijn auto een standbeeld om gaan trekken, maakt niet uit van wie! 
Schijndelaren ergeren zich niet aan auto’s, zo heb ik inmiddels begrepen. Nee, die ergeren zich aan fietsen. Vooral op zaterdag tijdens de weekmarkt, want dan moeten ze hun vehikels sinds kort ergens anders parkeren, niet meer op de Markt. Dus ben ik afgelopen zaterdag met een truck stapvoets over jullie weekmarkt gereden. Dat mocht namelijk wel. Prachtig al die opmerkingen, van vooral fietsers. Kotselijk!

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl