'Vakantie als afscheid van het Elde'

Foto’s Reem Groot

Heerlijk, na een jaar hard studeren of werken er lekker even tussenuit. Samen met je vrienden of vriendinnen naar een gezellige plek om daar te genieten van zon, zee, strand en uitgaan. De bekende toeristische locaties in Spanje, Griekenland of Portugal zijn al jaren erg gewild onder de jeugdige vakantiegangers. Hoewel er weer meer mogelijk is qua reizen, zien ook veel jongeren af van een vakantie in het buitenland. Deze vriendinnengroep vertelt hoe zij hun vakantie nu gaan vieren.

Afscheid van het Elde
Een club van negen gezellige dames had hun pijlen gericht op Mallorca. Sanne Vervoort, Lynn Vorstenbosch, Yvy Peeters, Evy Mutsaars, Joyce Geerts, Fenne van Wanrooij, Kiki Joosten, Kika van der Steen en Mayke van Vught hebben een aantal jaren bij elkaar op het (tweetalig) VWO gezeten. Nu vliegen ze uit, naar verschillende studies, deze vakantie was een afscheid van hun tijd op het Elde College.

Vroegboekers
“Vorig jaar zijn we met bijna hetzelfde clubje naar Lloret de Mar geweest, wat superleuk was”, vertelt Sanne. “We hadden al bijtijds geboekt, in oktober 2019, de voorpret kon beginnen.” De meiden hebben zelf de keuze gemaakt om niet te gaan, ook op advies van hun ouders. “Toen de scholen gingen sluiten dacht ik al dat een vliegvakantie er niet in zou zitten dit jaar”, zegt Lynn. “In april hebben we de knoop doorgehakt en geannuleerd. Het geld van de vliegtickets zijn we kwijt, de borg van het huisje hebben we terug gekregen.”

Geen examen
Het is sowieso een raar jaar geweest voor de schoolverlaters. “We hebben geen centraal eindexamen gedaan wat ik overigens niet zo erg vind”, meent Sanne. “Dit gaf zeker minder stress. Wat ik wel jammer vind is dat ook alle leuke dingen niet doorgingen, geen gala, geen laatste schooldag en ook niet met de hele klas naar de Efteling.”

De Zeeuwse kust
Als alternatief gaan de meiden een week naar Zeeland. “Ook leuk maar het is geen Mallorca”, aldus Yvy. “Misschien gaan we volgend jaar weer met de hele groep naar de zon, maar dat zien we dan wel weer. Eerst lekker naar de Zeeuwse kust.”

Op de foto: v.l.n.r. Lynn, Sanne en Kiki

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl