'Onze eerste vakantie zonder ouders gaat niet door'

SCHIJNDEL - Heerlijk, na een jaar hard studeren of werken er lekker even tussenuit. Samen met je vrienden of vriendinnen naar een gezellige plek om daar te genieten van zon, zee, strand en uitgaan. De bekende toeristische locaties in Spanje, Griekenland of Portugal zijn al jaren erg gewild onder de jeugdige vakantiegangers. Hoewel er weer meer mogelijk is qua reizen, zien ook veel jongeren af van een vakantie in het buitenland. Deze vriendinnengroep vertelt hoe zij hun vakantie nu gaan vieren.

De vriendinnen Amber van den Berg, Krissie Donkers, Floor Goijaarts, Dieke van Alebeek en Sara Dehue (allemaal 16 of 17 jaar) hadden superveel zin in hun week vakantie naar Lloret de Mar. “Sommigen van ons zijn net geslaagd voor de middelbare school, anderen zitten al een jaar op het MBO. Het zou onze eerste vakantie zonder ouders worden”, begint Amber. “We hebben er allemaal hard voor gewerkt en zelf de vakantie bij elkaar verdiend, met hier en daar een beetje sponsoring van onze ouders.”

Met zijn vijven op vakantie
De meiden kennen elkaar al heel lang, soms van school en soms van andere dingen zoals sportclubs. “Dat we nu met zijn vijven een vliegvakantie hadden geboekt voelde heel goed”, vult Dieke aan. “We hebben online gezocht naar een locatie waar we volgens ons de leukste dingen konden doen. En we hadden echt nét geboekt toen die Corona kwam. Ik dacht eerst nog dat het met een paar weken wel weer voorbij zou zijn maar dat bleek toch anders uit te pakken. Je hoopt natuurlijk dat het door kan gaan. Helaas hebben we besloten om te annuleren.”

Kamperen als alternatief
Als alternatief gaan de vriendinnen nu kamperen in de wei bij Sara thuis. “Zij hebben plek genoeg dus dat kan best”, aldus Krissie. “Hopelijk hebben we een goede week gekozen voor wat het weer betreft. En we gaan sowieso leuke dingen doen. Een keer naar het strand of zwembad, lekker shoppen en naar het terras voor een drankje of etentje. Dat komt vast goed.”

Volgend jaar beter
De vliegkosten hebben ze niet vergoed gekregen, het hotel was gelukkig nog niet betaald. “Dat geld geven we nu maar aan wat anders uit”, lachen ze. De club is positief ingesteld, ze gaan voor een herkansing in 2021.

Op de foto: vlnr Sara, Amber, Dieke en Krissie

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl