Alternatief feestje voor Korenmolen De Pegstukken

SCHIJNDEL - Tijdens de Open Monumenten dagen, afgelopen weekend, was ook Korenmolen De Pegstukken geopend voor publiek. Voorafgaand heeft de buurt de molenaars in het zonnetje gezet middels een kleine inhuldiging. Dit als alternatief voor het door Corona afgelaste feest ter gelegenheid van het 175 jarig bestaan van de Schijndelse molen.

De molen was zaterdag 12 en zondag 13 september geopend voor bezoekers. Deze konden de molen van binnen en van buiten komen bewonderen. Onder leiding van de molenaars en met inachtneming van de landelijke coronavoorschriften kon met de molen beklimmen. Tevens was er de mogelijkheid tot het kopen van meel en graanproducten. Beide dagen werden druk bezocht.

Verraste molenaars
Alle bewoners van straat De Pegstukken hadden zaterdag vroeg in de ochtend feestelijk de vlaggen uitgehangen. Vlaggen voorzien van de Schijndelse driekleur en voorzien van het logo korenmolen De Pegstukken 175 jaar. Dat was op zich al een verrassing voor de drie molenaars Reinier Pijnenburg, Aad Dekker en Ad Vermeltfoort. Omstreeks half tien stonden alle bewoners uit de straat, inclusief de drie molenaars, bij elkaar op het molenterrein. De heer Jo van Uden gaf namens de buurt een speech, waarna er een cadeau aan de molenaars werd overhandigd. Het bleek dezelfde feestelijke vlag, maar dan in groot formaat. De verraste molenaars hebben de vlag direct boven aan de molen opgehangen. Daarna was er nog even snel een kopje koffie en zelfgemaakt gebak voor alle ‘Pegstukkers’, want rond tien uur kwamen de eerste bezoekers voor de bezichtigingen.
Reinier Pijnenburg: “De korenmolen heeft een grote opknapbeurt gehad en de roeden, (wieken), zijn allemaal vernieuwd. Die gaan zeker weer vijftig jaar mee. Dus op naar de 225 jaar Pegstukken.” 

Korenmolen De Pegstukken is elke zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur geopend. U kunt dan terecht voor meel en andere (graan)producten.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl