De Skèndelse Gezinskwis

SCHIJNDEL - Wederom een teleurstelling, de Skèndelse Kwis gaat dit jaar niet door. Maar, niet te lang getreurd, er komt een goed en leuk alternatief: De Skèndelse Gezinskwis. Dit online evenement wordt georganiseerd op zaterdag 12 december, de datum die bij velen al in de agenda staat.

“Natuurlijk is het jammer dat het niet doorgaat”, zegt Frans van Hooft van de organisatie. “Maar het is niet te doen om het conform de richtlijnen veilig te laten verlopen. We zijn volop bezig om een alternatief te lanceren, bedoeld voor het hele gezin. Met daarin vragen voor zowel kinderen als volwassenen. We denken nu aan een quiz met maximaal veertig vragen, de gebruikelijke honderd is in deze opzet niet haalbaar.”
Hoe een en ander vorm krijgt is nu nog niet bekend, daarover zijn de leden van de organisatie nog in beraad. “Het is in ieder geval zeker niet de bedoeling dat mensen op pad gaan om fysiek vragenboekjes of opdrachten in te leveren”, aldus Petra van de Wetering, eveneens van het Skèndelse Kwisteam. De komende weken wordt meer duidelijk hoe en wat het gaat worden, houd daarvoor de berichtgevingen in deze krant in de gaten. “Dit jaar moeten we zien als een overbruggingsjaar, met een leuke en laagdrempelige quiz voor het hele gezin. Volgend jaar hopen we weer te kunnen knallen met ons tweede lustrum, dan gaan we de tiende editie van de Skèndelse Kwis spelen.”

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl