Kunnen ze bij de gemeente wel tellen?

SCHIJNDEL - Vijf op de drie mensen hebben moeite met breuken en 134 procent van alle mensen overdrijven. Spuugt U maar! Het moge duidelijk zijn, wiskunde was vroeger niet mijn favoriete vak. Zelfs als ik 50 procent kans had op een 6, ging het 9 van de 10 keer toch mis. Bah, een vreselijk vak! En weet je waar ik na de middelbare school achter kwam? Als je de letters van het woord “wiskunde” door elkaar husselt, dan krijg je het woord “euskwind” … en dat is nog steeds onbegrijpelijk. Nee, je koopt niks voor al die cijfertjes. 
Ik hoorde laatst dat meer dan 67 procent van alle maatschappelijke veranderingen uiteindelijk op wiskunde is gebaseerd. Onderzoekjes, statistieken, staafdiagrammen, je kent dat wel. Persoonlijk krijg ik daar uitslag van. Het kan zo gek niet wezen of ze hebben er wel een cijfertje bij gevonden: Vrouwen zouden om de 7 minuten denken dat wij mannen aan seks denken. 9 van de 10 mannen kiezen een vrouw in eerste instantie op haar uiterlijk. Vind je het gek? Die 10de man kiest geen vrouw maar een man. Nee, van de meeste cijfers klopt niets. Hoeveel procent van de Schijndelse schoorsteenbranden gaat in rook op? Hoeveel gemeentes dumpten vroeger hun vuil op Vlagheide en weten daar ineens niets meer van? Ik zou alle cijfers die je hoort met een stevige snuf zout nemen. 
Dankzij Corona weten we inmiddels allemaal dat je uit moet kijken met cijfertjes. En dat wist ik allang. Als je in een visnet een gat maakt … dan zitten er in het net juist minder gaten. En leg je boven op een lasagne nog een lasagne, dan heb je nog steeds maar 1 lasagne. Nee, cijfers, je moet je ermee uitkijken. 
Wat dacht je van het volgende bericht? “Meijerijstad plant 6 waterlindes terug na kap van 25 beuken”. Wat? De gemeente gaat er dus van uit dat de bewoners van de Achterste Hermalen helemaal niet meetellen. Daar klopt toch geen hout van! En een dag later roept de burgemeester eenieder op om misstanden in het buitengebied te melden. Eh … ?

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl