Starter aan het woord

MEIERIJSTAD - Startersnetwerk Meierijstad biedt startende ondernemers hulp bij verschillende zaken die belangrijk zijn bij een onderneming.  DeMooiSchijndelKrant gaat de samenwerking aan met Startersnetwerk Meierijstad en publiceert maandelijks een column van een starter. Om meer bekendheid te krijgen stellen zij zich voor en vertellen ze over hun bedrijf.  

Iedere ondernemer heeft een goed verhaal. Maar hoe vertaal je dat in je marketing?

Ik ben Lieke van der Zee. Een enthousiaste creatieveling die heeft besloten het heft in eigen handen te nemen. Bij verschillende bureau’s, grote merken en een startup heb ik veel ervaring opgedaan. Maar het kriebelde, ik wilde het anders doen, op mijn manier. Ik vind simpelweg dat er té moeilijk en té ingewikkeld wordt gedaan over marketing en dat er te veel verhalen zijn die niet (goed) verteld worden. Daarom besloot ik te starten als online marketing coach. Op deze manier kan ik juist kleinere bedrijven de weg wijzen in de wereld van online marketing.

Iedere ondernemer heeft iets te bieden, iets waar de doelgroep op zit te wachten anders begin je er natuurlijk niet aan. Ik wil een ondernemer leren kennen, weten wat zijn of haar drive is. Wat is het verhaal achter het bedrijf, merk of product? We zijn zo gewend om te praten in wat we doen of wat we te bieden hebben. Maar waaróm doe je wat je doet? Juist dáár zit het onderscheidend vermogen en trek je klanten mee aan. Marketing is communiceren over de waarde die je toevoegt als bedrijf. Daar help ik bij. En dat vertaal ik vervolgens naar concrete middelen zoals een website, social media, de vindbaarheid in zoekmachines, advertenties, etcetera. Kortom in duidelijke en eenvoudige stappen met een helder verhaal je doelgroep bereiken.

Met andere ondernemers sparren geeft me veel energie. Ik raak altijd weer geïnspireerd. Via het Startersnetwerk Meierijstad heb ik veel ondernemers mogen ontmoeten en met een aantal heb ik zelfs regelmatig contact. Ik werk ook graag samen met andere ondernemers uit de regio zodat we elkaar kunnen versterken. Want juist als iedereen focust op zijn specialisme dan hebben we een mooi netwerk van ondernemers in Schijndel.

Ben je ondernemer? Ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal. Neem gerust contact op voor een kop koffie. 

Lieke van der Zee
Telefoon: 06-24105766
Website: www.liekevanderzee.nl 
E-mail: lieke@liekevanderzee.nl 
Instagram: @liekevanderzee.nl   

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl