Ridders en prinsessen bij De Heijcant

SCHIJNDEL - Bij basisschool De Heijcant wordt altijd gewerkt in thema's. Dit om de betrokkenheid van de kinderen te vergroten.
Naar aanleiding van de Kinderboekenweek 'En toen…' hebben de kleuters de afgelopen zes weken genoten van een leuk en leerzaam thema rondom ridders en prinsessen.

De kleutergroepen en tussenlokalen werden omgetoverd tot kastelen compleet met ridderzalen en chique gedekte tafels, stallen voor de paarden, een drakengrot en natuurlijk ook een ridderkamer waar geoefend kon worden voor een rol als ridder. Ook was er ruimte om in de toren van het kasteel te klimmen en het middeleeuws spel ‘ringsteken’ te leren. Een riddergevecht en een zwaardendans hoorde daar natuurlijk ook bij. Naast de vele verhalen die voorgelezen werden, werd er ook volop geknutseld. Zo werden er in het kasteel prachtige kroonluchters gemaakt en werden de ramen versierd met glas-in-lood kunstwerken. Uiteraard liepen de kinderen in het kasteel in prachtige kostuums van ridders, prinsessen en jonkvrouwen rond.
Als afsluiting zouden de kinderen, verkleed als ridders, prinsessen, jonkheren of jonkvrouwen, een bezoekje brengen aan kasteel Heeswijk. Helaas kon dit niet doorgaan en is er op school een feestelijke thema afsluiting geweest. Alle kinderen en juffen kwamen verkleed naar school en genoten van een poppenkastvoorstelling met als afsluiting het zoeken naar de schat middels een schatkaart. Tijdens deze afsluiting werd conciërge meneer René geridderd door de kleuters voor alle klusjes op school.

Zowel de leerkrachten als de kinderen kijken terug op een creatief, leuk en gezellig thema waar alle kleuters enorm van genoten hebben. 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl