Starter aan het woord: Petra Nuijten-Thoen

SCHIJNDEL - Startersnetwerk Meierijstad biedt startende ondernemers hulp bij verschillende zaken die belangrijk zijn bij een onderneming.  DeMooiSchijndelKrant gaat de samenwerking aan met Startersnetwerk Meierijstad en publiceert maandelijks een column van een starter. Om meer bekendheid te krijgen stellen zij zich voor en vertellen ze over hun bedrijf. Deze keer is het Petra Nuijten-Thoen.

Na de kunstacademie Maastricht werkzaam als textieldesigner in België. Daar heb ik mijn man leren kennen (een Brabander) zodoende woon ik hier al 12 jaar. Ik vond een leuke technische baan maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik zocht een creatieve uitlaatklep. Ik heb als kunstenares op verschillende plaatsen geëxposeerd maar dat gaf weinig voldoening. Ik wilde mijn passie delen maar wist nog niet hoe. Ik wist wel dat ik er een atelier voor nodig had, zodoende zijn we in Wijbosch beland. Op de voormalige hooizolder van boerderij ’t Harveld heb ik vorig jaar Studio Hooi geopend. Door te investeren in businesscoaching heb ik mijn bedrijfsvisie kunnen vormgeven, deze is op drie pijlers gebaseerd: Ontspanning, Ontwikkeling en Creativiteit.

Ik bied wekelijkse keramiek- en schilderlessen, twee disciplines waar ik zielsveel van houd. Ook organiseer ik gezelligheidsworkshops op locatie, bijvoorbeeld de Art&Wine schilderworkshop bij Wijnbar De Buren. 
Daarnaast ga ik graag een stukje verder. Jezelf creatief uiten werkt ontspannend, bevrijdend en zelfs helend. Kunstzinnige expressie kan voor je persoonlijke ontwikkeling veel betekenen. De maanden voor Corona heb ik creatieve lessen gegeven in combinatie met meditatie en mindfulness, de reacties hierop waren enthousiast en ik vond het heerlijk om te geven. Daarom ga ik komend jaar cursussen en teambuildingsworkshops uitwerken waarin dit gecombineerd wordt. En daarin komt de derde pijler van mijn onderneming: Ontwikkeling, aan bod.

Door Corona moest ik tijdelijk sluiten. In deze tijd heb ik het verbindingskunstproject Hart van Wijbosch verwezenlijkt, een prachtig project waar creativiteit en emotie elkaar ontmoetten. Hierna heb ik rust genomen om naar mijn onderneming te kijken en nieuwe plannen te maken. Ik heb mijn atelier opnieuw ingericht om de anderhalve meter te handhaven en toch rust en ruimte te behouden zodat het ook jouw vertrouwde werkplek is. 
In deze periode had ik veel aan de online informatie vanuit het startersnetwerk, ik kijk uit naar de komende trainingen want als startende ondernemer valt er veel te leren en wat is er beter dan ervaren ondernemers als voorbeeld.

Petra Nuijten-Thoen

Website www.studiohooi.nl 
E-mail: studiohooi@outlook.com 
Telefoon: 06-57336197

Mgr. Van de Venstraat 94
5482 EN Schijndel

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl