Digitaal Communie-feestje in Gemonde

GEMONDE - Op zondag 15 november vond in Gemonde de viering van de Eerste Communie plaats. De vijf communicantjes keken er al lang naar uit en eindelijk was het dan zover. Een bijzondere dienst met een beperkt gezelschap maar voor de kinderen niet minder speciaal.

De voorbereidingen voor de Eerste Communie op Hemelvaartsdag worden al sinds jaar en dag verzorgd door Francine van Oirschot en waren in februari gestart. Helaas, vanwege Corona, kwam ook hier een voortijdig einde aan. Na lang wikken en wegen is een nieuwe datum geprikt en zijn de voorbereidingen hervat.

Maar bij de Eerste Communie hoort natuurlijk ook een feestje en dat kan nu helaas niet. Daarom hadden de ouders van Lucas Klomp (8 jaar) een oplossing bedacht. Een digitaal feest. De opa’s en oma’s, ooms en tantes, vijf nichtjes en één neefje werden uitgenodigd om samen met Lucas en zijn broer Julian te feesten via een online videoverbinding.

Alle familieleden ontvingen een feestpakket en tijdens het online feest werd Lucas gefeliciteerd, bedolven onder cadeautjes, er werd gezamenlijk een gebakje gegeten en een toost uitgebracht.

Voor Lucas zal zijn online Eerste Communie-feest ongetwijfeld een blijvende herinnering zijn. Natuurlijk krijgt hij ook nog een echt feest, zodra dat weer kan.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl