Lekker vanaf thuis kijken naar Sinterklaas en de Pieten

SCHIJNDEL - Sinterklaas in aangekomen in Schijndel. Dit jaar kon, vanwege de coronamaatregelen de traditionele intocht met talloze Pieten en kinderen met hun ouders langs de kant van de weg, niet doorgaan. Daarvoor in de plaats kwam de Stichting Sinterklaas met een anderhalf uur durende liveshow die iedereen vanaf thuis kon bijwonen.

“En we zijn reuze tevreden over hoe het is verlopen”, zegt Lambèr Gevers na afloop. “De liveshow bestond uit vier verschillende shots. Tante Truus bakte samen met Keukenpiet de lekkerste koekjes, met natuurlijk een hoop hilariteit hieromheen. In een andere hoek waren kinderen aan het knutselen, zij deden hun uiterste best om de mooiste mijter te maken. Kapperspiet was paraat, hij beantwoordde via de chat allerlei vragen van de kinderen. En natuurlijk, het laatste shot was voor Sinterklaas samen met mij, meneer Lambèr. Ook kinderburgemeester Rens Klaasen was aanwezig en de kinderen konden raden naar het aantal pepernoten en snoepjes in een kom op tafel. Aan het einde van de middag zijn de twee Razende Pieten; Feepiet en Dramapiet een grote zak snoepgoed naar de winnaar gaan brengen.”

Online succes met honderden kijkers 
“Natuurlijk is een online intocht minder leuk dan wanneer je Sinterklaas écht een handje kunt geven en je het strooigoed rechtstreeks van de Pieten krijgt”, gaat hij verder. “Deze keer zaten de kinderen thuis voor een scherm met wellicht een schaaltje lekkers erbij. Maar we kijken uiterst tevreden terug op deze primeur. De technische ploeg heeft bewezen dat ze snel kunnen schakelen, het is een gevarieerd en leuk programma geworden waar zo tussen de 500 en 600 gezinnen naar hebben gekeken.”
Heb je de online intocht gemist? Deze is terug te kijken via www.sinterklaasinmeierijstad.nl.  

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl