Reinigen met peterselie

SCHIJNDEL - Twee bekende soorten peterselie zijn krulpeterselie en platte peterselie. Je kunt ze het beste niet meekoken maar net voor het serveren toevoegen aan een gerecht.

Ons lichaam kan best tegen een stootje. Het is van nature ontworpen om gifstoffen te filteren en zichzelf te genezen. Helaas wordt dit vermogen in onze tijd zwaar op de proef gesteld door een teveel aan schadelijke stoffen zoals kwik, lood en cadmium.

Waar zitten deze stoffen in?
Het verraderlijke van bovengenoemde zware metalen is dat ze alom in onze omgeving aanwezig zijn. Cadmium komt bijvoorbeeld ons lichaam binnen via gewassen die op vervuilde grond en kunstmest zijn geteeld. We krijgen het ook binnen via batterijen, verf, plastic, speelgoed, luchtvervuiling en door te koken met keramische pannen.

Wat doet cadmium met je lichaam?
Aangezien cadmium van nature geen onderdeel is van onze biologische systemen, heeft ons lichaam geen strategie ontwikkeld om er mee af te rekenen. Doordat de blootstelling meestal onopgemerkt gebeurt, stapelen de metaaloxides zich langzaam op in je organen. Deze zware metalen zijn gekoppeld aan allerlei ziektes.

Uit eigen ervaring weet ik dat zware metalen ons immuunsysteem enorm kunnen belasten. Het kan aandoeningen veroorzaken zoals allergieën, huiduitslag en candida infecties. Hoe vervelend en belastend deze aandoeningen ook zijn, ik denk dat je ze ook moet koesteren. Het lichaam doet zijn werk en geeft je een signaal in plaats van dat het de onnatuurlijke stoffen onopgemerkt in je lichaam stapelt.

Hoe reinigt peterselie?
Diverse onderzoeken hebben duidelijk aangeven dat peterselie onder andere cadmium, lood en kwik uit je lichaam helpt verwijderen. 
Dit komt onder andere doordat peterselie een combinatie van vitamines en mineralen bevat die essentieel zijn voor deze reiniging: vitamine C, bètacaroteen, chlorofyl, vitamine K en foliumzuur. 

Volgende keer meer over een andere sterk ontgiftend kruid, koriander.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl