Wat denkt de Heer van Paaspop?

Waarom bestaat er zoiets als Paaspop? Nou, Jezus deed met de Paasdagen precies hetzelfde: Op donderdag nog even met z’n allen lekker eten om 'een goeie bodem te leggen', dan op vrijdag verdwijnen om vervolgens in de week erop weer stinkend thuis op te duiken. Surprise! Nee, die herrie en dat gelallebral op de manege is echt helemaal volgens de paasgedachte. En daarom weet ik ook zeker dat de Heer zijn zegen geeft aan dit Schijndels Muziek Spektakel. Hij ziet het tevreden aan van boven en denkt: “Doe Maar”.

En daar bleef het afgelopen weekend niet bij! Wat een prachtige namen stonden er in de line up. 'Een dooie bedoeling met de Theo’s', 'Skoften Sloop Service' en 'Affengeile Bomben Stimmung'. Zeker die laatste vond ik nogal gewaagd, met de aanslagen bij onze oosterburen in gedachte. In die Mexicaanse gevangenis, waar vorige maand grote rellen uitbraken, droegen de gangs minder angstaanjagende namen! Er was overigens ook een band uit dat land naar Schijndel gekomen: 'Mexico en zo, met Jody Bernal'. Die laatste moet een lokale drugsbaron zijn geweest.  

Klein minpuntje: In de week voorafgaand aan het festival zag ik in de krant een paginagrote advertentie met de tekst 'Paaspop zet Meierijstad op de kaart'. Jammer dat Veghel en Rooi ook ineens met de Schijndelse veren willen gaan pronken. Echt flauw! Hoor je Schijndelaren pochen dat ze ineens de bakker met het lekkerste worstenbroodje in de gemeente hebben, of dat ze vorige week een heuse staking van boze Jumbo-medewerkers in het centrum hadden? Nee, zo is Schijndel niet.

Tot slot nog even wat andere vragen over Pasen: is niet iedere vrijdag een goede vrijdag, zo vlak voor het weekend? Was er bij het Laatste Avondmaal een discipel die lactose-intolerant was? Of had er iemand van tevoren aangegeven glutenvrij te eten? Nee dus. Is dat niet het ultieme bewijs dat de mens de afgelopen 2.000 jaar alleen maar zwakker is geworden? En hoe kreeg Jezus een paar dagen voor Pasen een tafel voor dertien personen geboekt, nog wel buiten op een terras? Dat was een wonder! Hier past enkel een bewonderende stilte, of om met Paaspop te spreken: 'silent disco'. Amen.

Mark van de Veerdonk

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl