Hoeveel bochten kent de Schijndelsedijk eigenlijk?

-    Willemien Verstegen uit Eerde heeft illusionist Uri Geller aangeklaagd. Ze beweert zwanger te zijn geraakt door het kijken naar zijn show. Haar spiraaltje zou zijn omgebogen.
-    De Gemondse wedstrijdzeiler Dirk Schepens is geselecteerd voor de Olympische Spelen in Tokyo. Schepens is van plan ook zijn moeder mee te nemen: “Zij strijkt dan iedere morgen de zeilen en als we acht knopen halen … naait zij die er aan.”
-    Het Schijndelse bestuur van de H. Servatiuskerk is nu al op zoek naar drie wijzen en één maagd voor Kerstmis 2018. Meld U nu aan!
En de onzalige berg verkeersongevallen in het regionale nieuws zal ik je maar besparen. Vooral op de A50 is het tegenwoordig tering en aanslag. Met Koningsdag zag ik bij Sint-Oedenrode een auto tegen de vangrail staan. Er stond een man bij met een jerrycan. Of ik kon helpen. “Ja”, zegt die kerel,  “hij is leeg, kun jij in Rooi even bier gaan halen?” Dan denk ik, hoe kom je erbij om met drank op, achter het stuur te kruipen? Ik heb het maar één keer gedaan, en dat was geen succes. Dat vond mijn examinator trouwens ook.

Logisch dat ze op de A50 meer op snelheid gaan controleren. Al zal de politie ook wat aan haar eigen rijvaardigheid moeten gaan doen. Van de week belandde er weer een politiewagen in de sloot aan de Schijndelsedijk bij Boxtel. De agent beweerde dat dit gebeurde tijdens “een dollemansrit” in achtervolging. Ja, denk ik dan, op een iets betere chauffeur. Maar misschien sla ik hier de plank finaal mis.
Ik weet trouwens één ding zeker: mijn tante Trui uit Oetelaar zullen ze ook nooit pakken. Ze rijdt al 55 jaar zonder rijbewijs, maar heeft nog nul snelheidsovertredingen begaan! Knap hè? Eerdaags zal ik haar toch eens de derde versnelling uitleggen. Parkeren is bij haar een contactsport. Dat doet ze op haar gehoor: knierrrp doing knal! Haar auto is dan ook één en al deuk, maar hem wegdoen kan ze niet. Ze noemt het barrel liefkozend “mijn poedeltje”. En dat klopt, want het ding zet zijn territorium af met olievlekken. Wie weet, volgend jaar in de winkel: de Fiat Incontinento.

Mark van de Veerdonk

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl