Hebben de Zusters van Liefde ook zelf monumentenstatus?

Onze hond heeft van de week mijn agenda opgegeten. Dat zo’n beest een iPhone 7 lekker vindt! Enfin, ik wilde nou een papieren agenda, maar vindt er nog maar eens eentje van dit jaar in de winkels!? Achteraf kostte het me toch behoorlijk veel werk om mijn oude agenda van 1979 weer helemaal leeg te typexen. Ach, weet je wat het is? Slim zijn is eigenlijk heel gemakkelijk. Je moet iets heel doms verzinnen en dan het tegenovergestelde doen. Staat je zadel te hoog, laat dan je banden leeglopen. Zoiets, maar dan omgekeerd dus. Wil je je alimentatie zelf houden … blijf dan vrijgezel. Simpel zat. Komt het klooster van de Zusters van Liefde vrij, in de Pastoor van Erpstraat? Kopen, niet verbouwen, gewoon dezelfde naam houden en een bordeel beginnen. Of ga ik nou te ver?

Mijn ex-vriendin had vroeger behoorlijk agressieve buien wanneer ze ongesteld was. Dan gooide ze werkelijk alles wat in haar buurt stond tegen de muur. Ik heb haar één keer in de garage opgesloten, waar ik de potten verf had staan. Ze heeft toen in drie dagen tijd de hele berging, kelder én auto gewit.
Maar sommige mensen leren het nooit. Je kent ze wel: de oen die eind maart steevast een verhuizer inhuurt om de klok te verzetten, de hoerenloper die uren voor het bordeel staat te wachten tot het rooie licht eindelijk groen wordt en het meisje dat na een wespensteek bang is zwanger te zijn, omdat ze het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes niet helemaal goed heeft begrepen. Een gevalletje Hersenen van Tefal: wat je er ook ingooit, niets blijft hangen.
Een paar weken terug werd een Schijndelaar in Rooi aangehouden omdat hij daar in een winkel aan de Markt voor 21 euro had gestolen. Hij moet gedacht hebben dat-ie het gestolen kleinood in Schijndel voor een paar honderd euro meer zou kunnen verpatsen, of zoiets. Maar nou komt-ie, diezelfde man was net daarvoor óók al aangehouden voor een andere diefstal. Tja, wat voor sukkel ben je dan! Zo iemand zou je toch …. Ik las dat Meierijstad een nieuw wapen krijgt, ik hoop dat het scherp is.

Mark van de Veerdonk

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl