Wat zingen ze dit jaar tijdens het Gala?

Mijn familie is net een aardappelveld. Het beste gedeelte ligt onder de grond. Zo kwam ik op onze jaarlijkse familiereünie mijn nicht Esmeralda tegen. Vroeger kon ze model staan voor strijkplanken en snowboards, zo plat was ze … maar nou danste het naamplaatje goed een halve meter voor haar uit. Ze had zoveel implantaten en plastieke opvulsels, als ze ooit doodgaat, kan ze d’r lichaam zo aan de firma Tupperware schenken. Volgens mij waren alleen haar wimpers echt, de rest was vals. Vraagt ze: “Zal ik nog een neusoperatie nemen?” Ik zeg, “tja, het blijft een gok, hè?”
Opvallen. Je moet er uit springen. En het motto is dan vaak: hoe groter hoe beter! Kijk maar eens naar de manier waarop middelbare scholieren tegenwoordig naar hun afsluitende gala wensen te gaan. Ga jij in een 18-deurs limousine? Oh, dan huur ik een Scania vrachtwagen met oplegger. Bij kasteel Heeswijk landde vorig jaar, bij het afscheidsgala van gymnasium Bernrode, een heuse helikopter. Toe maar, hoe lang duurt het nog voordat er de eerste Boeing 747 landt? Op het land van boer Van Kessel is plek zat.

Het wachten is op de eerste rebel. Iemand die schijt heeft aan die idiote wedloop en gewoon komt lopen. De leiding van het Elde College zal het een worst zijn natuurlijk. Die luisteren dit jaar vooral. Wat voor liedjes zullen onze leerlingen dit jaar gaan zingen? Want ze houden hun hart vast. En terecht, want vorig jaar vloog een stel school-afzwaaiers volledig uit de bocht. Ik vraag me trouwens wel af of voor dit jaar de regels nog eens extra zijn bijgesteld. Zo ja, dan moeten ze wel uitkijken. Want je weet hoe pubers kunnen reageren. Als je onder het kussen van je 16-jarige zoon een SM-blaadje vindt, geef je hem toch ook geen pak op zijn billen?  
Dan maar geen regels? Oei, hoor ik je nou denken, waar gaat het dan naartoe met onze samenleving!? Hennepkwekerijen in het archief van het ouwe gemeentehuis? Met z’n allen plankgas door de Hoofdstraat? Graffiti op de Glazen Boerderij?
Ik wens alle opvoeders veel succes, en het Elde College in het bijzonder.

Mark van de Veerdonk

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl