Welke taakstraf moet jij doen, komende week?

Mijn tante Esmée had smetvrees. Ze stofzuigde haar huis wel vijf maal per dag. Haar onderbuurman was in drie maanden kaal. In haar testament stond dat de lijkwagen op weg naar de begraafplaats nog eerst even door de wasstraat moest. Ik heb zelf nogal last van watervrees. Tanden poets ik droog en vuur mijd ik als de ziekte want dan heb je kans op brandweer, dus water. Een kennis van mij is momenteel aan het diepzeeduiken op Curaçao. Dat iemand met z’n volle verstand, verzwaard met twee ijzeren longen op z’n rug, het water in springt, is voor mij volstrekt onbegrijpelijk. Ik maak nog drie keer liever een buikschuiver op een spijkerbed, sterker nog, ik vlooi nog liever de borstharen van Martin Gaus dan dat. Het klinkt misschien ongeloofwaardig maar ik neem nog liever zitting in de gemeenteraad van Meierijstad. Echt waar!

Het is momenteel vakantie in onze regio. Dus van Zijtaart tot Den Dungen, van Boxtel tot Heeswijk worden nu zomerse festiviteiten georganiseerd om de immer op de loer liggende verveling de loef af te steken. Je kunt gaan vrouwensjouwen in Wijbosch, spoelbak-sjoelen in Gemonde en kanarie-badmintonnen in Maaskantje, want wil je mensen trekken dan moet je natuurlijk wel met wat geks komen. Toen ik hoorde van het evenement 'Schijndel aan Zee' schrok ik me rot. Vanwege mijn watervrees, snap je? Voor de inhoud van het evenement heb ik even op hun site gekeken. Het waren gelukkig vooral strandfoto’s. Geen water. Op de grootste foto rolde een stuk of 20 mensen, in grote plasticballen gestopt, over het zand. Eerst dacht ik, nou straffen ze de ambtenaren van de nieuwe gemeente iets té hard voor de lange wachttijden, maar nee, het bleken recreanten die daar geheel vrijwillig aan mee deden. Daar ga ik me dus mooi NIET voor opgeven. Voor je het weet rol je met bal en al die Schijndelse zee in. Mij niet gezien!

Oh, ja, nog even dit. Als je de komende week een paar brede kerels joekels van tractorbanden over De Markt ziet slepen, dan is dat geen taakstraf voor een of andere Schijndelse bende, maar gewoon een sportief vakantie-onderdeel. Ik zeg het maar even.

Mark van de Veerdonk

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl