Valt in Schijndel over smaak te twisten?

Ik vind een poedel een bespottelijk beest, de travestiet onder de honden, maar mijn zus zweert bij die wandelende pluizenbollen. Ze drinkt ook wijn en dat is naar mijn bescheiden mening niet meer dan sap van verrot fruit. En hoeveel mensen bespelen niet de ukelele, een instrument dat volgens mij de missing link vormt tussen herrie en muziek? Anders gezegd: het is gewoon niet mijn smaak. Net als jazzmuziek. Waarom spelen die lui altijd zes nummers door elkaar. Vind jij het leven ook al moeilijk genoeg zonder liedjes van Bløf. Maar wat is de favoriete band van Nederland? Precies, dat quasi diepzinnige clubke uit Zeeland. Bah! 

Kortom, over smaak valt niet te twisten. De een vindt die Schijndelse stratenrenovatie ronduit bespottelijk (“waarom moeten die prachtige beukhagen in de Harry Bolsiuslaan nou ineens weg?”) de ander vindt dat Schijndel al minimaal 150 jaar toe is aan een “total make over”. De één houdt van rockabilly op de manege, de ander van Harmonie St. Cecilia op de Markt. Het is het bekende verhaal, de één eet enkel bij Kill and Grill, - het nieuwe restaurantconcept waarbij je zelf achter je eigen voer mag jagen - en de ander zweert bij de vegetarische keten “In de gebakken Peer” en eet zoveel groente dat hij inmiddels pocon plast. Nou ik het toch over vlees heb, wat vind je van gekookte ham? Als ik als koe zou weten dat ze dát van mijn vlees maakten, dan zou ik me de vlekken van mijn kop schamen. 

Nee, weet je waar ik van hou? Van bier. Daarom zit ik in Schijndel gebakken. Afgelopen zondag kon je bij Sint Servattumus zo’n 20 verschillende soorten bier komen proeven. En dat terwijl je anderhalve week terug op Pleinpop al een kleine 46 soorten kon komen zuipen. Godsakker, denk je dan en dat klopt want zo heette ook een biertje. Schijndel is rijp voor het festijn “Loop naar de Bier Pomp”! 

Tot slot drie alcoholische feiten: 1. Om een kater te voorkomen moet je dronken blijven. 2. Iedere bar is een karaokebar na vijftien biertjes. 3. Van drank word je luidruchtig, daarom staat het volume op de fles. Proost!

Mark van de Veerdonk

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl