Hoe lang leeft een gemiddelde Schijndelaar?

Ik begin maar meteen met het meest hilarische nieuwsbericht van deze week. In een symposium in Nuland over Innovatie & Sportkleding heeft een onderzoeker van TNO een sportbeha getoond waarin de borsten van de vrouw niet meer konden bewegen. De man is in de pauze door 186 mannelijke toehoorders in elkaar geslagen.

Op nummer twee van gek Brabants nieuws staat uiteraard een bericht over iemand uit Schijndel. Komt-ie: In Nuenen werd van de week een Schijndelse mevrouw aangehouden die vrolijk rondreed terwijl haar rijbewijs was ingevorderd. Ook bleek ze – schrik niet – 1.200 euro aan boetes open te hebben staan voor te hard rijden, een verlopen APK en onvoldoende profiel op haar banden. Zo! Spuugt U maar! Het zou me niet verbazen als deze dame ook de lokfiets van de Schijndelse politie achterin had liggen. Ja, daarmee lokken ze criminelen naar Schijndel. Weer zo’n maf bericht uit jullie durp.

Wow, ik sta deze week voor de laatste keer in het City Theater met mijn theatershow KaasKleum (jawel, er zijn nog kaarten zat!! Bestel mar, bestel mar, bestel mar!) en je begrijpt dat ik me daar joekelig op verheug, want zo leuk als bij jullie, is het nergens.  “Daklozen houden in Hermalen huis”; “Gratis parkeren in Lieseind op de helling”; “Paren bij  kangoeroes faalt, Wijbossche dierenarts neemt het over.” Ja, je zou denken, dat laatste is voer voor de veterinaire tuchtraad, maar bij jullie kom je ermee weg.  Ik kan niet wachten om daar allemaal mijn  commentaar op te geven, komende donderdag en zaterdag.

Ga je het in het City Theater ook over de recente herindeling hebben, vroeg laatst iemand. Nee, dat zou voor het publiek te pijnlijk zijn. Zo las ik van de week  dat Meierijstad vanaf 1 januari 2018 het aantal uitvaarten in Schijndel wil gaan halveren. Dus beste Schijndelaar, als je dood wilt gaan, dan kun je het ’t beste snel doen, want binnenkort mag het niet meer. Oké, de gemeenteraad moet er nog over beslissen, maar ik zou het risico niet nemen. Ik ben ook bang dat de huizenprijzen enorm zullen gaan stijgen in Schijndel. Tuurlijk, daar wil iedereen wel wonen, want er gaan de helft minder mensen dood. Schijndel, here I come!  

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl