Dankjewel Wereldwinkel

SCHIJNDEL - De Wereldwinkel gaat sluiten en dat is jammer want hiermee verliezen we de laatste exclusieve cadeauwinkel in Schijndel. Andere winkels hebben inmiddels veel van het assortiment overgenomen wat wél goed nieuws is. Alle supermarkten hebben eerlijke producten in de schappen staan, in veel andere winkels koop je eerlijke kleding, tassen, schoenen, enzovoorts. Er zijn steeds meer mensen die bewust kiezen voor Fairtrade, Fairwear en andere eerlijke merken.

Zonder de Wereldwinkel in Schijndel zou het veel moeilijker zijn geweest om aandacht te krijgen voor het lot van de derde wereld. En voor de invloed van ons koopgedrag, want kritische consumenten dragen daadwerkelijk iets bij aan het lot van mensen elders op de wereld. Kinder- en slavenarbeid, verbod op vakbonden, gebrek aan scholen, het deugt niet, maar gebeurt nog steeds. Soms zelfs dichterbij dan we denken. Daarom maakt het uit dat we eerlijke producten kopen.
De Wereldwinkel probeert al een halve eeuw om ons bewust te maken van die misstanden. En met succes. Het motiveerde bijvoorbeeld bedrijven om eerlijke koffie en thee te schenken. Uit diezelfde Wereldwinkel kwam ook Fairtrade Schijndel voort, inmiddels succesvol uitgebreid tot Fairtrade Meierijstad. Wat door de Wereldwinkel in gang is gezet, wordt hierin voortgezet.

Dus dankjewel Wereldwinkel Schijndel en dankjewel ook voorzitters Peter van de Hoogenhof en Carla Boonman en alle medewerkers voor jullie jarenlange inspanningen om de wereld een stukje beter te maken!

Maud Pijnenburg-Kerkhofs

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl